Forum posvećen šar-pej rasi!
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Parenje, graviditet i ostale teme...
Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Čet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Ned Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

» Udomljavanje
Ned Jun 25, 2017 12:56 pm od Tessie2010

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Ned Jun 18, 2017 12:41 pm od Nixon

» Bella
Ned Jun 18, 2017 12:23 pm od Nixon

» Rezanje
Uto Maj 09, 2017 7:55 pm od Murphypei

» Mokrenje unutar kuce
Ned Maj 07, 2017 1:26 pm od Lord


Delite | 
 

 Ponašanje pasa

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Pet Feb 17, 2012 1:52 am

[quote="Sheere Khan"]
@Sheere Khan ::
Citat :

Popodne ponovo idemo bas tuda u setnju...necemo zbog bilo koga mijenjati rutu..javljam vam sta se desilo.Mozda nam se uopste ni ne primakne.....mozda........

Ostala sam vam duzna obavijest o susretu....juce ga nije bilo(ili je negdje lutao i napadao, ili ga je gazda , nadam se zatvorio u kapiju)
Danas, desava se sledece: Na 50tak metara od moguceg okrsajnog mjesta Kan je poceo nenormalno da vuce.Nije mi bilo jasno zasto, jer na vidiku nije bilo "napadaca".Al nisam bila u pravu, stajao je na kapiji.Kad smo se nas dvoje primakli, poceo je da kezi zube i krece ka nama.Rekla sam"Kan, miran!" I Kanu sam dozvolila da mu pridje na par metara.na njegovo kezenje je odgovorio jednim "lavovskihm ARGGGGGGGGGHHHHHH?!" i produzio dalje.Ovaj je ostao da nas gleda, a Kan ga iskulirao......ja sam bila vise nego srecna.Prvo sto nije prvi krenuo na njega, drugo, sto je pokazao da ga se ne plasi, a trece, kada je pokazao svoje,samo je produzio......... I love you I love you I love you

Mrvicu mi je lakse......u parku se igrao sa Biglom i nekim kokerom, bas su se igrali.najprije sam ga drzala na povodniku, onda pustila 10tak minuta....I eto jos jedan lijepo provedeni dan bez predhodnih trauma


cheers SUPER!!!
Nazad na vrh Ići dole
aca81

avatar

Broj poruka : 53
Godina : 36
Lokacija : Pirot
Datum upisa : 21.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Pet Mar 23, 2012 3:38 pm

Stenac Ari je par dana kod mene i do sada je kakkio 4-5 puta i zamislite svaki put ode van kuce i ne samo van kuce vec dvadesetak metara od ulaza i svaki put na isto mestoa kad su vrata otvorena ide tamo i da piski Very Happy pa to je neverovatno a da je bas pametan malisa Ari je pokazao kada je naucio par komandi za sat vremena uz nekoliko keksica Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
avatar

Muški Broj poruka : 1561
Godina : 34
Lokacija : 13. galaksija 2. međuplanetarnog sistema
Datum upisa : 25.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Pet Mar 23, 2012 4:16 pm

@aca81 ::
Stenac Ari je par dana kod mene i do sada je kakkio 4-5 puta i zamislite svaki put ode van kuce i ne samo van kuce vec dvadesetak metara od ulaza i svaki put na isto mestoa kad su vrata otvorena ide tamo i da piski Very Happy pa to je neverovatno a da je bas pametan malisa Ari je pokazao kada je naucio par komandi za sat vremena uz nekoliko keksica Very Happy

bravo bravo bravo

Bravo za pametnog mališu i brzo učenje.

Shar pei važi za izuzetno čistu rasu u smislu da neće nuždu nikada da vrše u prostoru u kojem borave. Neka velika muka bih ih morala natjerati da se to desi ili da se iz nekog razloga ne mogu kontrolisati. To vlo brzo uče kao mali i uvijek idu što dalje od "svog" prostora da se olakšaju i izbace minuli rad... Smile))

Vjerujem da ovo može potvrditi veći broj vlasnika ovih pasa.
Nazad na vrh Ići dole
nesa151

avatar

Muški Broj poruka : 841
Godina : 73
Lokacija : Sr.Kamenica-Novi Sad
Datum upisa : 16.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Pet Mar 23, 2012 8:47 pm

sunny
Nazad na vrh Ići dole
aca81

avatar

Broj poruka : 53
Godina : 36
Lokacija : Pirot
Datum upisa : 21.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Uto Apr 03, 2012 3:13 pm

Neznam kako mi je promakao odgovor na ovu temu Smile sve je tako kao sto ste i ranije pisali a kod mene se vec prvog dana to potvrdilo Very Happy Ari tacno zna kad sa kim da se igra od ukucana,oseti ko je bas raspolozan za igru a ko manje, mada ko njemu moze odoleti loveshower veoma pristojan,discplinovan i pedantan u svakom pogledu a sto se tice njihovog "mirisa" nista vise se ne oseca od mojih nogu Laughing hehe tako da bih svima preporucio koji su spremni,zele da imaju kucnog ljubimca i nekog ko ce vas razumeti ( naravno i vi njega) da je SAR PEI pravi izbor lick kiss thanks
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Sep 16, 2012 5:06 pm

Evo ovako.... scratch

Trebaju mi odgovori na neka pitanja, jer ja se ne razumem bas najbolje.

1. Situacija od sinoc... Bio mi je majstor za neki plakar i usao u sobu da uzme mere. Beti je pocela nekontrolisano da se trese i rezi. Stavila sam joj korpu na jedan minut da je neteram iz sobe i sedela sam pored nje. Kad sedim pored nje ona je jos gora, covek je prisao da je pomazi i njoj je krenula neka voda da kaplje iz usta. Ja sam se prepala. Uvek tako reaguje kad ima bliski sustret s nepoznatima, da li je to strah ili bes? Ne povlaci se unazad, stoji i fiksira "zrtvu".

2. Situacija od pre dva-tri dana... Milica je izasla da izvede Mici i ona je pocela da laje na dva psa koja su pobegla iz dvorista iza nase zgrade. Mici je inace zentara koja uvek ali bas uvek napravi problem i povuce se, a zbog toga Beti i Mici vise nemaju nikakvog kontakta. Ona je taj dan nasrnula na dva ogromna krvolocna vucijaka koje taj Rista koji ih drzi tuce i psi su izranjavani i veoma gladni, Mici je pobegla iza Milice, a vucijaci kad Milicu nisu rastrgli. Sva sreca da je u ulazu zgrade bio komsija koji je izleteo i odbranio je. Sta raditi sa psom koji izaziva konflikte, kako je prevaspitati? Doslo mi je da je izbacim napolje da je pojedu, da joj nikad na pamet nepadne da lane na drugo kuce. A ova dva vucijaka su zenke. Majka i cerka. I veoma su agresivni. Sve pse napadaju i ujeli su devojcicu letos.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
avatar

Muški Broj poruka : 8633
Lokacija : Ruma
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Sep 16, 2012 11:12 pm

Idem od prve tačke i iznosim svoje mišljenje:

1. Nisam siguran da li je teritorijalna ili uplašena to ćeš ti lakše da proceniš jer je imaš na oku, ja bih rekao da je uplašena. Pročitala si ovde dosta posebno ono što sam pisao, moje mišljenje je da pas ne mora da ima kontakt sa strancima ukoliko to ne želi. To je prilika gde najčešće dođe do problema, pas ne želi da mu se stranac približava i to jasno pokazuje, stranac insistira i može da se desi neželjeno. Kada je ona u stanju koje opisuješ, a to je režanje i drhtanje tad je savladava strah i u momentu kada ti sedneš pored nje ili počneš da je maziš ona tada ima podršku od tebe za takvo ponašanje. Npr. kada meni neko ulazi u stan ja prvi otvaram vrata Kalla je uvek iza mene i ne može da prođe ispred čak i ako krene vratiću je nazadi neću otvoriti dok se ona ne vrati iza i ne ostane tu. Tek tada stranac može da uđe. Ukoliko je u pitanju neko ko se boji ili ne želi da mu pas prilazi dozvolim joj da njuši iz daleka, kada su ljudi koji se ne boje tad puštam da Kalla prođe, ali ne puštam njima da je maze, obično kažem da je puste da ih onjuši i sednu ako priđe sama i pusti maženje ok ako ne nema kontakta sa njom. Isti princip sam imao sa Marfijem u suštini poenta je da pas sledi tvoj primer i ono što ti želiš. Mnogi se neće složiti, ali šar-pej nije labrador i nema šta da ga mazi svako to je pas čuvar koji razmišlja i procenjuje situaciju i u skladu sa tim ga treba kontrolisati. Mnogi imaju taktiku da zatvore psa pa da ga puste kada se gosti smeste, kod mene ova moja taktika savršeno funkcioniše već godinama.


2. Za ovaj problem je jedino rešenje povodac i korpa. Nijedan pas ne sme da bude pušten ma koliki bio (ukoliko nema položen test socijalizacije) i takvi problemi se neće dešavati. To što pas laje, laje zato što ne zna da priča hehe kad su psi na povocu do problema ne može da dođe. Ja nemam pardona kad su pušteni psi u pitanju posebno ako su neprijateljski raspoloženi bio to pekinezer ili nemački ovčar prvo ću se ja obračunati sa njima, a onda i sa vlasnikom. Znači Mici na povodac u šetnju pa nek laje do mile volje, a čoveka sa psima prijaviti ukoliko mu psi bez povoca i korpi slobodno lutaju naseljem.

_________________

R.I.P. Murphy 15.9.2006.-4.7.2010.
''Do not make the mistake of treating your dogs like humans or they will treat you like dogs.''
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Pon Sep 17, 2012 12:56 am

1. Ona je lujka zbog mene. Mnogi pricaju da pas oseca kad s nama nesto nije u redu. U poslednje vreme se bas mnogo sekiram i ona je postala cutljiva, povucenija, jednostavno neodvaja se od mene. Ne zelim da se ona stresira zbog mene. prelomim muku u sebi i izadjemo da setamo, da se igramo, ne zelim da je ubijam psihicki jos sad kad je u teranju sva je osetljiva. Ona ili prihvata ili ne. Mozes ti sad da dodjes kod nas i ona ce da te uzjase od radosti, a da dodje komisija stan do nas i da bude masakr. Nema pravila. Majstor je inace mog decka drug. Skroz jedan lik na mestu, ne boji se pasa niti ima nenormalne nastupe pred psom. On kad je dosao ona je rezala jer je bila zatvorena u sobi. Ja sam usla u sobu i ona je stajala ukopana na sred sobe jedno 4 metra od njega. On ju je ignorisao i merio i ona mu je sama prisla, ponjusila pantalone i pocela da rezi. I kad je pocela da se trese samo sam joj navukla korpu. odkud sam znala dal ce da nasrne. on je polako prisao i pruzio ruku i ona ga je njuskala kroz korpu i onda ju je on pomazio. Nedajem ja nikom da je dira, ona je moj idol i jako sam sebicna kad je ona u pitanju. Sa zenkama nesmem da je spojim jer je nenormalna i neke muzijake ne mirise. A na rezanje bilo kog psa se otkaci i poludi. Mislim da je jako dominantna jer se ponasa jako cudno sa psima dok se igra. ako bi slucajno neko stao iznad nje od pasa ona bi napala, a kad stoji nad nekim i jase ga to je njoj normalno. U mojoj sobi je najopasnija, tu najvise boravimo. U dnevnoj kad neko dodje istrtlja se i ode u sobu. Uplasila sam se zbog te vode sto joj je kapala iz usta.

2. Ma to je problem, Mici je vezana ko da je drzimo u Alkatrazu. Kreten od kuceta. Ima sve i povodac i korpu . Pocne da rezi i onda drugi psi navale sto na nju, sto na Milicu. To se sve izdesavalo na metar ipo od ulaznih vrata zgrade. Mi Mici vise nepustamo jer je pas kreten na kvadrat i pojeo bi kosku iz praistorije i ako joj svaki dan kuvam sveze i lepo. Letela bi ona kod mene jos odavno nego ju je tata zavoleo. Ovaj matori Rista je s moje strane moljakan vise puta da pse drzi u dvoristu. Lepo sam se ponudila da svaki dan psima donosim hranu i da sta god treba za njih kupim kako se nebi desilo ovo sto se desilo. Zvala sam mu veterinarsku inspekciju i veterinu Beograd, a dosla je i komunala. A pre svega toga sam otisla gore da ga pitam da li bi voleo da je normalan. Na sta mi je on rekao "Sandra sine morao sam da ih pustim nisu bili pusteni 2 meseca, sto je nisi necim udarila u glavu da joj glava pukne" E kad je to rekao onda sam mu poznala nadlezne, ovako kakva sam mozda bi mu i oprostila. Ludak, on se smeje. Ni sama neznam koliko puta su ti psi napali, on umesto da pritrci i pomogne da razdvoji pse od crce od smeha. Ovi iz komunalne su se sokirali, njegovi psi nisu gladni vec su jadni pregladneli, koske im se vide, mladja vucica copa na nogu. Jednu noc sam bila oko dva sata gore na parkingu sa Beticom do kola i on je sisao jer su psi lajali. Uzeo je drsku od sekire i tukao ih je. Komsija iz zgrade ga je molio da pse bar preko noci zatvori negde jer dete nemoze da mu spava ovaj mu se smejao, sad taj komsija preti da ce da pobaca otrov kako bi se resio "dzukela". Lud narod nacisto. ALi da se vratim na pocetak, Mici je kao zatvorenik maltene jer je pas nenormalna, nezahvala i neznam kako jos da ga nazovem. Milica je rekla da kad je krenula da zakoraci na stepeniste Mici je pocela da laje i odjednom se stvorili psi oko nje, kaze da je krenula da uzme mici i podigne kako je nebi rastgli ova mladja vucica je krenula na Milicu i pocepala joj trenerku "Sva sreca da sam obukla ovu siroku, da je bilo nesto uze ujela bi me". Nemam pojma sta da radim sa ovim kucetom. Izliude me nacisto. Dodje mi da je makljam na svakih pola sata. Ali mislim da je i to gubljenje vremena.
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Uto Dec 04, 2012 4:25 pm

Nazad na vrh Ići dole
Gaga^_^Aki

avatar

Ženski Broj poruka : 60
Godina : 21
Lokacija : Krušedol
Datum upisa : 02.12.2012

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Uto Dec 04, 2012 10:05 pm

Zaista sam se prijatno iznenadila koliko brzo je Aki naučio gde treba da obavlja nuždu. Moja mama je bila vrlo skeptična po pitanju toga što držim psa u kući, ali kada je videla koliko je čist i uredan, sada nema ništa protiv. Ne znam da li im je ta inteligencija urođena ili to zavisi od psa do psa ali mene je baš iznenadilo, bukvalno za 3-4 dana on je već počeo da cvili i grebe po vratima kada hoće napolje. Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Sre Dec 05, 2012 1:33 am

Gago, Aki je tipican cist predstavnik nase rase. Do sada nisam cula za glupog zguzvanca koji nije za kratko vreme naucio gde sta da obavlja Smile Sta reci - cista rasa Wink Najvise volim kada se skepticne mame uvere na lepom primeru da treba da se izvine njegovom velicanstvu sto su sumnjale u pedanteriju jednog shar peia hehe
Nazad na vrh Ići dole
Gaga^_^Aki

avatar

Ženski Broj poruka : 60
Godina : 21
Lokacija : Krušedol
Datum upisa : 02.12.2012

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Sre Dec 05, 2012 10:10 am

Da, to ume da bude baš smešno... hehe
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
avatar

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 52
Lokacija : Pancevo
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Sre Dec 05, 2012 5:40 pm

Generalno Shar Pei kao rasa je izuzetno cist pas i nikada nece nuzdu obaviti u blizini svog zivotnog prostora.kada se to i dogodi sigurno je opravdano iz nekog razloga ili to uradi iz revolta.....i to se dogadja..recimo da nuzdu obacvi na krevetu vlasnika i time pokaze revolt iz nekog razloga .Vec kao stenci pokazuju tu rasnu odliku sto se cistoce tice i zele da to obave sto dalje od prostora gde zive, spavaju i jedu.....kako kada su u kuci tako i oni koji zive u boksevima..ne retko stenci i psi koji zive u kuci sa dvoristem a naviknuti su na redovne setnje nuzdu obavljaju cak i van svog dvorista ukoliko nije prostrano i sa malo udaljenijim povrsinama gde moze to obaviti.Nuzdu u dvoristu obavljaju uglavnom samo na jednom i na sto udaljenijem mestu kada odrastu.Smile

_________________


R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje  inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.

Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Sre Dec 05, 2012 6:01 pm

Kad sam cula da su pedantni psi nisam verovala... mislila sam pas ko pas, Beti nece da kroci u baricu... preskoci je ko prava. Nikada nije ni u bastu ispred zgrade vrsila nuzdu, vec iza uza zid jednog dvorista cak dalje i od parka u kome se igra. Bas su psi za stan. U pocetki smo je cesce vodili napolje, sada je dovoljno tri puta
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Čet Dec 06, 2012 10:02 pm

Evo jedan super snimak...

Nazad na vrh Ići dole
hektor

avatar

Ženski Broj poruka : 1907
Godina : 49
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 04.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Sub Dec 08, 2012 5:35 pm

Sad odgledah ovaj klip i bas mi se svidja Smile Kako bi bilo lepo kad bi i nasi zguzvanci hteli ovako da slusaju Smile Mada,ne moze svako da se bavi dresurom,zar ne???U svakom slucaju svaka cast onome ko to uspe Smile
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Sub Dec 08, 2012 7:56 pm

Ma to ti je cist dokaz kako je Shar pei "glup". Volim ja ovako "glupe" pse. Svako ko ima slobodnog vremena moze da od svog psa napravi sta hoce. Ali kad sam nasla ovaj snimak nisam mogla da verujem da su dresirali Shar pea jer se uglavnom mogu videti vucijaci... Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
avatar

Muški Broj poruka : 4415
Godina : 24
Lokacija : Zrenjanin
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Sub Dec 08, 2012 10:07 pm

Moram i ja da prokomentarišem. Smile Svaka čast onome ko je dresirao ovog psa, od mene sve pohvale što je uspeo ali moram da kažem da po meni nije baš sasvim normalno da se pas ponaša kao robot, zar ne? Ja lično ovo od svojih pasa nikada ne bi zahtevao jer pas treba da ima svoj karakter i život a ne da bude robot - igračka, a ja kao daljinskim da ga upravljam.. Rolling Eyes To je samo moje mišljenje. Wink

edit: Naravno radni psi i oni koji se dresiraju sa razlogom za njih podržavam, a ja sam mislio na ove naše kućne.. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Hana

avatar

Muški Broj poruka : 472
Godina : 105
Lokacija : tu i tamo
Datum upisa : 16.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Dec 09, 2012 12:01 am

@Nesho svaka ti je ko Njegoseva.
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Dec 09, 2012 2:31 am

Nesho apsolutno si u pravu. Gledajuci ovaj snimak primetila sam strahopostovanje psa prema coveku koji ga vodi. Na momente napravi takav izraz lica kao kad ja grdim Beti. Kao sto si rekao ovaj pas je robot. Samim sto sam postavila ovaj video htela sam da dokazem onima koji tvrde da je Shar pei jedan medju najglupljim psima na svetu sto je notorna laz. Da ovaj pas moze mnogo da nauci da se videti na ovom snimku, a sad kojom je metodom ucen to se vidi po uplasenom pogledu. Kod nas u Srbiji dreseri kosriste elektricne ogrlice. Sto je uzasno i bolno. Svaki pas koliko god lud bio pristaje sve da radi samo da ga nebi udarali strujom. Nasi ljubimci mogu svasta da nauce, a za to nam je potrebno vreme i ljubav, s time se moze sve.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
avatar

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 52
Lokacija : Pancevo
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Dec 09, 2012 10:47 am

apsolutno nepotrebno ako pas nerado ili iz straha to radi kako ovde ponekad deluje....nasa rasa ima za njih zabavnijih nacina da potrosi energiju, mada pravilnom dresurom gde se pas razume sa vlasnikom , gde se pas zabavlja uz vlasnika i zabavno mu je izvrsavati komande nije losa stvar i lepo je za videti....ali ovaj snimak ne ostavlja bas lep utisak..deluje mi ponekad uplaseno i u strahu da ce biti kaznjen a ne kao da ga sve to zabavlja.Shar Pei je daleko od toga da je glup, to je pas koji ima svoju licnost i ne zeli uvek da udovolji vlasniku i vrlo je tesko manipulisati njegovom voljom ako se ne pronadje pravi nacin.Pre bih rekla da nije dovoljno glup da bezpogovorno izvrsava neke radnje koje za njega nemaju nikakav smisao i nisu mu zabavne.

_________________


R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje  inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.

Nazad na vrh Ići dole
vesnacikos

avatar

Broj poruka : 675
Godina : 52
Lokacija : Zrenjanin
Datum upisa : 12.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Dec 09, 2012 2:15 pm

Ljiljo potpuno ste u pravu.Nasa rasa je itekako pametna. Dzoni je zivi dokaz za to, on samo sto ne govori (mozda nisam bas objektivna) ali Toliko je poslusan i dobar da je ovo jedan od inteligentijnoh pasa koji smo imali do sad. a imai smo i vucjaka,dobermana,rotvajlera pa sad akitu... Sar pej je prica za sebe hearty Puno zavisi i od vlasnika i njihove ljubavi i strpljenja. Dzonija sam naucila za dva-tri dana osnovne komande sedi, lezi daj sapu, stoj na zadnjim nogama i to bez probema,mada ima dana kad se uzjoguni i pravi blentav hehe
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Dec 09, 2012 2:22 pm

Ma bre ovo je pas da se voli, mazi, pasi, a ne da se od njega pravi vojnik. Zguzvanici se vezuju samo za jednog gazdu, kao sto i sama lili znas da tebe tvoji patuljci vole najvise od bilo koga u kuci ma koliko bili obozavani s druge strane. I nisu nimalo glupi, uz malo truda sve se nauci.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
avatar

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 52
Lokacija : Pancevo
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Dec 09, 2012 5:37 pm

svaki pas zasluzuje da se voli i mazi i pazi zbog onoga sto svaki od njih pruza coveku a to je odanost i ogromna ljubav prema coveku ali Shar Pei zasluzuje jos nesto...postovanje zbog licnosti koju ima i sposobnost i inteligenciju da sve to pokaze na sasvim drugaciji nacin a ne samo kroz puko udovoljavanje vlasniku.Svakako nije pas za pocetnike i ljude koji nemaju volje i vremena da proniknu u svaki pojedinacni karakter ovih pasa, a svaki je razlicit hearty

_________________


R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje  inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.

Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
avatar

Muški Broj poruka : 8633
Lokacija : Ruma
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    Ned Dec 09, 2012 9:37 pm

Pretpostavljam da je ovo klasičan primer šar-peja koji se koristi za rad. Slično kao Elenina Magna. To zavisi od ambicija vlasnika i dokaz je da svaki pas može odlično da se dresira da bude poslušan u zavisnosti od potreba i želja. Nemojte mi zameriti, ali imam utisak kao da ste svi osudili ovo, a trebalo bi pohvaliti, da budem iskren. Ja se ne bavim dresurom i to mi je najslabije polje što se tiče pasa zato slabo i komentarišem u ovom delu foruma, kada se radi o radu sa psom/psima. Šar-pej odlično prolazi osnovnu obuku, odlično radi kao pas koji čuva stoku, odlično radi napad i odbranu, da ne pričam o agility takmičenjima. Imao sam prilike uživo da vidim pse, doduše ne zgužvance, koji super rade, a ujedno su i kućni ljubimci i greju krevete kao i većina naših.
Šta hoću da kažem zapravo, šar-pej je sve ovo i radni pas i pas ljubimac i zaštitnik. Wink

_________________

R.I.P. Murphy 15.9.2006.-4.7.2010.
''Do not make the mistake of treating your dogs like humans or they will treat you like dogs.''
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Ponašanje pasa    

Nazad na vrh Ići dole
 
Ponašanje pasa
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 3 od 6Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
 Similar topics
-
» Agresivnost!?
» Parenje pasa-nesto o tome...
» Gastritis kod pasa
» Epilepsija kod pasa
» 10 zapovjedi za vlasnike pasa

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Dresura-
Skoči na: