Forum posvećen shar pei rasi!

PrijemFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
PRVA SPECIJALIZOVANA IZLOŽBA ZA ŠAR-PEJEVE 2. JUN 2012. PANČEVO DRUGI ROK ZA PRIJAVE 27. MAJ 2012.
Zadnje teme
» DON & BETTY 3.deo
Danas u 2:11 am od sandra1000

» ISHLER
Danas u 12:02 am od neron

» Specijalizovana izložba za Šar-Pej rasu 2.6.2012.
Juče u 2:18 pm od Murphypei

» The First Shar-Pei Speciality Show 2.6.2012. Pančevo
Juče u 2:16 pm od Murphypei

» bobi
Juče u 12:12 pm od vesnacikos

» Lejla,Atina,Ariel, Delinda i Pako (Sirius Pei Kennel)
Juče u 3:12 am od sandra1000

» Foto svaštara
Pet Maj 18, 2012 8:03 pm od vesnacikos

» Pamet u glavu!
Pet Maj 18, 2012 3:04 pm od rugievithus

» Bety Black
Pet Maj 18, 2012 12:20 pm od vesnacikos

» Hektor
Pet Maj 18, 2012 2:18 am od sandra1000

Smešne slike
Glasaj o Specijalki!
Zgužvani magazin broj 3
Specijalka

Delite | 

Koža, Alergije...

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
KONN

Ženski Broj poruka: 31
Godina: 23
Datum upisa: 17.06.2011

PočaljiNaslov: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 10:56 am

Juce sam slucajno cula da frontline moze da smeta izrazito osetljivim psima, da dobiju alergijsku reakciju na njega i da pocne jako da im opada dlaka... Da li neko zna nesto vise o tome ?
Ja sam Konu stavila prosle nedelje i posle 2 dana pocela je nenormlno da mu opada dlaka, prvo sam pomislila da je poceo da se linja, ali kada sam to juce cula,zabrinula sam se s obzirom da je na sve alergican, tako da sutra idemo kod veterinara...
Ako neko zna nesto o ovome neka mi pise, hvala...
pozz, Nadja Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina

Broj poruka: 2857
Godina: 33
Datum upisa: 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:11 am

Nadja, ne mora da znaci da je alergija, jer se sada nasi zguzvici linjaju, pa je mozda koincidencija da je linjanje pratilo stavljanje front line-a. Ako mislis da ces biti mirnija, ako posetis veta, ok je, bolje tako, bar ces znati sta je u pitanju. Bitno je da vidis, da li ima promene na kozi, da li gubi dlaku u pecatima ili??
kiss za Konna
Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:18 am

neron ::
Nadja, ne mora da znaci da je alergija, jer se sada nasi zguzvici linjaju, pa je mozda koincidencija da je linjanje pratilo stavljanje front line-a. Ako mislis da ces biti mirnija, ako posetis veta, ok je, bolje tako, bar ces znati sta je u pitanju. Bitno je da vidis, da li ima promene na kozi, da li gubi dlaku u pecatima ili??
kiss za Konna

Na nekim mestima se malo crveni, npr ispod pazuha, jesam laik ali mi deluje kao da je tu upaljena dlaka, ne bi da rizikujem tako da cu svakako sutra da odem. Koliko sam shvatila znaci ta prica je tacna mogu da budu alergici na frontline?
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

Ženski Broj poruka: 4524
Godina: 46
Datum upisa: 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:21 am

Da, mogu biti alergicni i na njega kao i na ogrlice i druge slicne otrove protiv parazita. To nije cesta pojava ali dogadja se.

R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.

Poslednji put izmenio unaltraina dana Uto Jun 21, 2011 11:27 am, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:23 am

unaltraina ::
Da, mogu biti alergicni i na njega kao i na ogrlice i druge slicne otrove protiv parazita. To nije cesta pojava ali dogadja se.

kako smo baksuzni sigurno je i na to alergican ...
I sad ako se ispostavi da jeste, tako ce mu odpadati dokle god ne prodje dejstvo frontline ili se resava nekom terapijom?
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:26 am

U svakom slucaju poseti veterinara mada sve alergije kod nasih pejaca su obicno mnogo burnije od lakog crvenila ...ipak verujem da je samo linjanje u pitanju.
Nema druge terapije sem steroida koji ce smiriti reakciju organizma a to mu bas i ne treba bez preke potrebe. Videce vec veterinar.

R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.

Poslednji put izmenio unaltraina dana Uto Jun 21, 2011 11:31 am, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:27 am

U svakom slucaju poseti veterinara mada sve alergije kod nasih pejaca su obicno mnogo burnije od lakog crvenila ...ipak verujem da je samo linjanje u pitanju.
Nema druge terapije sem steroida koji ce smiriti reakciju organizma a to mu bas i ne treba bez preke potrebe. Videce vec veterinar.

Ok hvala, videcemo sutra sta je...
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:31 am

Naravno javicete nam sta je ustanovljeno. Za sada imamo na forumu samo jednog psa sa alergijom na FrontLine ali reakcija je bila mnogo burnija.....daleko jaca sa svrabom, crevenilom, oticanjem i cvorovima po kozi.

R.I.P. BUKI

Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Uto Jun 21, 2011 11:49 am

Naravno javicete nam sta je ustanovljeno. Za sada imamo na forumu samo jednog psa sa alergijom na FrontLine ali reakcija je bila mnogo burnija.....daleko jaca sa svrabom, crevenilom, oticanjem i cvorovima po kozi.

Naravno, javljamo sutra sta je bilo, hvala jos jednom sunny
Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Čet Jun 23, 2011 7:15 pm

Evo nas, bili smo juce kod veterinara... Ipak nije alergija na frontline, vec nam se vratio demodex, posto Kon ima problem sa njim... Kaze nam veterinarka da ce se kod njega javljati alergijski u odredjeno doba godine, jer je i prose imao u ovo vreme i da cemo se verovatno stalno muciti sa time. Dobili smo ampulice da se natapamo od kojih cemo jako da smrdimo i jednu bocu, a 5. narednu... i takoo Sad
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin

Muški Broj poruka: 4844
Datum upisa: 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Čet Jun 23, 2011 7:35 pm

Hm, na koji način je utvrđeno da je demodex u pitanju? Ako je na osnovu onog od ranije i odokativnom metodom onda se ne slažem sa dijagnozom. Demodex ima ponajviše veze sa imunitetom, pojavljuje se bez crvenila i bez svraba u vidu opadanja dlake u pečatima i bez promena boje kože osim ako nije iskomplikovan sekundarnom infekcijom (bakterijska ili gljivična) tada sve izgleda daleko drugačije. Pretpostavljam da ste dobili taktik (amitraž) da ga sređujete u njemu, a od injekcija ukoliko nije dat ivermektin (koji je čist višak u slučaju tretiranja taktikom) onda je dobio kortikosteroid koji će da napravi više problema nego koristi. Ovo su one stvari koje ne volim kad veterinari urade, prepišu terapiju, a ne odrade analize i još najverovatnije daju kortizon povedeni pričama da shar-pei boluje od alergija. Bilo bi super da ste postavili neku sliku kako to sve izgleda vrlo lako može da se desi da je u pitanju najobičnije linjanje koje je kod svih trenutno pojačano, a tad umeju da izgledaju veoma čudno, u najmanju ruku mogao se odraditi skarifikat i otkriti sa čime se ima posla. A da, da ne zaboravim šta on jede?

R.I.P. Murphy 15.9.2006.-4.7.2010.
''Do not make the mistake of treating your dogs like humans or they will treat you like dogs.''
Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Čet Jun 23, 2011 8:15 pm

murphypei ::
Hm, na koji način je utvrđeno da je demodex u pitanju? Ako je na osnovu onog od ranije i odokativnom metodom onda se ne slažem sa dijagnozom. Demodex ima ponajviše veze sa imunitetom, pojavljuje se bez crvenila i bez svraba u vidu opadanja dlake u pečatima i bez promena boje kože osim ako nije iskomplikovan sekundarnom infekcijom (bakterijska ili gljivična) tada sve izgleda daleko drugačije. Pretpostavljam da ste dobili taktik (amitraž) da ga sređujete u njemu, a od injekcija ukoliko nije dat ivermektin (koji je čist višak u slučaju tretiranja taktikom) onda je dobio kortikosteroid koji će da napravi više problema nego koristi. Ovo su one stvari koje ne volim kad veterinari urade, prepišu terapiju, a ne odrade analize i još najverovatnije daju kortizon povedeni pričama da shar-pei boluje od alergija. Bilo bi super da ste postavili neku sliku kako to sve izgleda vrlo lako može da se desi da je u pitanju najobičnije linjanje koje je kod svih trenutno pojačano, a tad umeju da izgledaju veoma čudno, u najmanju ruku mogao se odraditi skarifikat i otkriti sa čime se ima posla. A da, da ne zaboravim šta on jede?

Vec je ranije ima demodex i radili smo analize svaki put kada se nesto desi. Tako da ga vec dobro poznaju i uvek ga pregledaju uv lampom. Sad vec i ja znam da je demodex jer smo ga prosle godine dugo lecili, tada smo i uveli Trenerovu hipoalergenu Zecetina i pirinac koja je sve poboljsala. Krene ispod njuske, na tom vratnom delu, gde izgubi dlaku i koza postane nekako ljubicaste boje...tako da sam za to bila sigurna da jeste... Ali mi je ispod pazuha bilo cudno i drugacije nego to na vratu, gde je kad povucem rukom nenormalno opadadala dlaka i crvenelo se, a oko svake dlake je bilo kao nateceno, pa sam slucajno cula tu prici za frontline i pomislila da mozda nije i na njega dobio alergiju.
Ne znam sta je dobio od inekcija, pitacu kada ode, pa cu ti reci. Da sada smo dobili taktik, ali ranije nismo njega koristili.
Kon inace ima problema sa alergijom i savsta smo od hrane isprobavali, ali mu ta trenerova najvise odgovara, pored toga sada stalno pije Viacutan i kada se kupamo uvek koristimo Dermilen...
Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Čet Jun 23, 2011 8:27 pm

Evo ovako to izgleda
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin

Muški Broj poruka: 4844
Datum upisa: 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Čet Jun 23, 2011 10:04 pm

Veoma je retko da odrastao pas ima demodex koji se tako vraća, uglavnom kako pas sazri tako se problem sa demodexom sredi i sam od sebe osim ako nije u pitanju generalizovani demodex. Kod shar-peia je veoma česta i malasezija koja menja boju kožu (koža postane tamnija nego inače) ona ima običaj da se vraća ukoliko je terapija pogrešna, pretpostavljam da su nju onda isključili. Druga stvar koju mogu da predložim je da mu proverite rad tiroidne žlezde, izgurajte ovu terapiju do kraja po savetu veterinara, a onda ako se slučajno ovo bude ponovilo krv na analizu i proveriti T3, T4 i THS kod njih i veoma nizak nivo nekog od ovih hormona može da pravi problem sa kožom. A na tržištu ima nova Farminina hrana N&D formula koja je bez žitarica (nema ni pirinač) pa je u rangu hipoalergijskih. Trainer je solidna hrana al ima i bolje, ovo samo kao sugestija. Wink
I da uvedite mu omega 3 perle svakodnevno, moja Kalla ih dobija od kako je štene jednu dnevno, a savetuje ih Linda Tintle za sve peieve i one najzdravije zbog održavanja hijalurona http://blagoleks.net/strana.php?id=85 ove mi koristimo koštaju nekih 700din znam da mogu i u NS da se nađu jer je Ivana (Skarfi) skoro uzela za svog crnog. Smile

R.I.P. Murphy 15.9.2006.-4.7.2010.
''Do not make the mistake of treating your dogs like humans or they will treat you like dogs.''
Nazad na vrh Ići dole
KONN

PočaljiNaslov: Re: Koža, Alergije...   Čet Jun 23, 2011 10:18 pm

murphypei ::
Veoma je retko da odrastao pas ima demodex koji se tako vraća, uglavnom kako pas sazri tako se problem sa demodexom sredi i sam od sebe osim ako nije u pitanju generalizovani demodex. Kod shar-peia je veoma česta i malasezija koja menja boju kožu (koža postane tamnija nego inače) ona ima običaj da se vraća ukoliko je terapija pogrešna, pretpostavljam da su nju onda isključili. Druga stvar koju mogu da predložim je da mu proverite rad tiroidne žlezde, izgurajte ovu terapiju do kraja po savetu veterinara, a onda ako se slučajno ovo bude ponovilo krv na analizu i proveriti T3, T4 i THS kod njih i veoma nizak nivo nekog od ovih hormona može da pravi problem sa kožom. A na tržištu ima nova Farminina hrana N&D formula koja je bez žitarica (nema ni pirinač) pa je u rangu hipoalergijskih. Trainer je solidna hrana al ima i bolje, ovo samo kao sugestija. Wink
I da uvedite mu omega 3 perle svakodnevno, moja Kalla ih dobija od kako je štene jednu dnevno, a savetuje ih Linda Tintle za sve peieve i one najzdravije zbog održavanja hijalurona http://blagoleks.net/strana.php?id=85 ove mi koristimo koštaju nekih 700din znam da mogu i u NS da se nađu jer je Ivana (Skarfi) skoro uzela za svog crnog. Smile

Hvala u svakom slucaju za brigu i savete... Izguracemo ovo do kraja, pa ako se ponovo dogodi onda se definitivno nesto mora menjati. On je dosao kod nas sa demodexsom a tada je vec imao 2 i po god , sada se ovo 2 put desava, i stvarno se iskreno nadam da vise nece. Smile Rekla mi je Ivana za Omega 3, e sad ja sam pitala veterinara, rekli su mi da je Viacutan to isto i da je ok da njega pije, sad sta mi je ciniti... probacu sa Omega 3 mozda ce mu vise prijati...
Hvala pozz... Smile
Nazad na vrh Ići dole

Koža, Alergije...

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Similar topics

-
» Koža, Alergije...
» Kokosovo ulje za jelo
» Probiotici (LGG i acidophilus)
» Alergija
» Skarfi