Forum posvećen shar pei rasi!

PrijemFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
PRVA SPECIJALIZOVANA IZLOŽBA ZA ŠAR-PEJEVE 2. JUN 2012. PANČEVO DRUGI ROK ZA PRIJAVE 27. MAJ 2012.
Zadnje teme
» DON & BETTY 3.deo
Danas u 2:11 am od sandra1000

» ISHLER
Danas u 12:02 am od neron

» Specijalizovana izložba za Šar-Pej rasu 2.6.2012.
Juče u 2:18 pm od Murphypei

» The First Shar-Pei Speciality Show 2.6.2012. Pančevo
Juče u 2:16 pm od Murphypei

» bobi
Juče u 12:12 pm od vesnacikos

» Lejla,Atina,Ariel, Delinda i Pako (Sirius Pei Kennel)
Juče u 3:12 am od sandra1000

» Foto svaštara
Pet Maj 18, 2012 8:03 pm od vesnacikos

» Pamet u glavu!
Pet Maj 18, 2012 3:04 pm od rugievithus

» Bety Black
Pet Maj 18, 2012 12:20 pm od vesnacikos

» Hektor
Pet Maj 18, 2012 2:18 am od sandra1000

Smešne slike
Glasaj o Specijalki!
Zgužvani magazin broj 3
Specijalka

Delite | 

BLUE POWDER

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
unaltraina
Urednik
Urednik

Ženski Broj poruka: 4524
Godina: 46
Datum upisa: 24.02.2010

PočaljiNaslov: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 12:55 pm

Jedino sredstvo koje ja pored ozonizovanog ulja koristim za odrzavanje zdravlja usiju mojih pasa.
Preparat je za ciscenje i lecenje usiju
Lako ga je napraviti kod kuce i to je sredstvo za koje skoro svaki vlasnik Shar Peia i odgajivac u svetu zna.Postoje raziliciti recepti ali ovo je onaj koji ja koristim vec vise od dve godine cheers

100 ml Isoprophil alkohol
20 ml propilen glikol
1 supena kasika borne kiseline u prahu
4 kapi genitian violet 1%

Sve komponente mozete naruciti u apoteci za ljude ukoliko imaju sopstvenu laboratoriju.
Akohol trenutno kosta u pakovanju od 1l oko 500 din(ja ga nisam nasla u manjem pakovanju ali dobro dodje i u kuci za ciscenje raznih stvari jer jako dobro rastvara masnoce)
Propilen glikol je oko 200 din 200ml
Borna koselina je oko 40 din 30gr(to je dve supene kasike)
Genitian violet je rastvor koji oni prave i porucite 1%, inace je u bocici od 10ml i tamno je ljubicaste boje, kosta oko 250 din ali traje jako dugo jer vam za 120 ml rastvora treba samo 4 kapi.
Ovaj sastojak jako boji i ostavlja fleke zato budite pazljivi da ne isflekate nesto dok ga koristite.
Sve sastojke staviti u flasicu i izmuckati, sa aplikovanje koristiti bilo koju staru bocicu od nekog sredstva za ciscenje usiju koja ima silikonski ili gumeni zaobljeni produzetak za aplikovanje.
Borna kiselina uvek ostaje kao polurastvoren sastojak i zato je za svako pojedinacno aplikovanje potrebno dobro protresti bocicu da se talog podigne.Isto i kod prelivanja iz vece u bocicu koju cete koristiti za ciscenje usiju.

Ukoliko postoji puno crvenila i izirtitanih povrsina moze se dodati cist extrakt aloje ali ja to nikada nisam stavljala u osnovni rastvor.
Na usi koje imaju rane ovaj preparat se ne treba stavljti jer ce peci zbog sadrzaja isoprophil alkohola koji inace i pored moje skepticnosti u pocetku uopste ne izaziva iritacije sem blagog kratkotrajnog crvenila koze odmah nakon upotrebe.Sacekajte da nikakvih ogrebotina i ranica nema.Zacelite ih nekim drugim sredstvom.

Statstike koje postoje govore da je efikasan u lecenju gljivica i bakterija u usima u 95% slucajeva sto i ja mogu potvrditi svojim koriscenjem s tim sto je u mom slucaju i zbog promenjenog nacina ishrane taj razultat 100% ciste i zdrave usi bez i jedne upale za vremenski period od kad ovo koristim cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

Ako pas ima zdrave usi bez tamnih naslaga koristi se jednom mesecno kao i svaki drugi preparat za ciscenje usiju.

Kod bolesnih usiju koristi se na sledeci nacin:

Postavite neki peskiric ili ubrus pod uho da se tecnost iz uha ne bi slivala iz uha na kozu pod njim.
Protrsite bocicu i prvi put obilno nalijte unutrasnjost usne skoljke i masirajte uho dok izbrojite do 60 kako to i inace radite kod ciscenja usiju.Ponoviite sa drugim uhom i pustite psa da dobro istrese usi.
Zatim kozmetickom blaznicom ili komadom vate dobro i pazljivo i nazno ocistite usi od tamne prljavstine.Mozete koristiti i stapice za ciscescenje usiju ali samo da bi ste iz nabora u usnoj skoljki izvadili sve sve necistoce. Nikako nemojte stapic gurati u kanal.
Kada je uho ocisceno ponovo stavite rastvor u manjoj kolicini opet malo izmasirajte i pustite psa da istrese usi.Kasnije samo izbrisite spolja, ispod uha ako je koza vlazna od istresanja.

Dalji tretman se nastavlja po sledecem ritmu:
-2x dnevno 7 dana, a najvise do 2 nedelje u zavisnosti u kakvom su usi stanju, videcete sami to po kilicini i boji ikrastih naslaga koje ostaju u naborima usne skoljke.
-1x dnevno sledecih nedelju do dve dok ne nestanu naslage u usima ili postanu sasvim svetlo zute, ako ih ima. To ikrasto je ustvari borna kiselina koja tako reaguje.
- dalje jednom mesecno ili redje u zavisnosti od psa.

Ne morate svaki put iza tretmana brisati i cistiti usnu skoljku,procenicete to vec sami, bolje je ako se preparat ostavi jer ponekad stvara neku vrstu filma dok su usi obolele....nemojte se toga uplasiti jer to nije koza. Naravno proveravajte da li u naborima usne skoljke ima prljvstine i nju stapicem nezno odstranite ali pre ponovnog aplikovanja rastvora a ne odmah nakon. Samo brisite ono sto je iscurilo iz usne skoljke, van nje.

Kolicina koja se inace stavlja u uho treba da bude malo veca nego kod ostalih preparata.....odprilike oko 1 ml po uhu.

Naravno da postoji mogucnost da je ovaj rastvor vasem psu jak, ako se to slucajno dogodi, primeticete to,mada se to retko dogadja, rastvor razblazite u korist propilen glikola gde njegov sadrzaj moze biti i u srazmeri do 50%u odnosu na isopropil alkohol, znaci 60ml +60ml oba sastojka. Rastvor tada ima mnogo slabije dejstvo u smislu ciscenja.

Jos jedna vazna napomena. NI SLUCAJNO NEMOJTE KORISTITI OBICAN ETIL ALKOHOL!!!!!!! ISKLJUCIVO IZOPROPIL AKOHOL!!!!!

VODITE RACUNA DA RASTVOR KAO I SVAKI DRUGI NE DOSPE U OCI PSA!!!!!!

SVAKI PUT DOBRO PROMUCKAJTE DA SE BORNA KISELINA PODIGNE I BUDE PRISUTNA U RASTVORU KOJI ISTICE IZ BOCICE Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Zelim vam puno srece Very Happy Very Happy naravno ako svog psa hranite tako da kiselost njegovog organizma predstavlja dobru podlogu za razvoj gljivica i bakterija ne mozte ocekivati da se one nece vratiti posle nekog vremena.
Nazad na vrh Ići dole
Kaja i Boki

Broj poruka: 317
Godina: 31
Datum upisa: 25.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 3:29 pm

hvala ti sto postojis:)
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 4:27 pm

Od srca, sve, za sve pse!!!!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 5:14 pm

@ Kaja i Boki....
Budite obazrivi jer je Buda jos mlad!!ako mu bude smetalo a moze da se dogodi jer je malisan, prekinite i cistite usi kao i do sada dok ne napuni 8-9 meseci. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Siniša
Admin
Admin

Muški Broj poruka: 1473
Godina: 24
Datum upisa: 24.06.2007

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 5:16 pm

Ovo mi se mnogo svidja!!!

Ti si divna, zaista! Nemam reci Smile

@Ivana Skarfi and Pedja, procitajte pa obavezno ostavite komentar sobzirom da se vise razumete od mene, ja bih ovo vec poceo sutra da koristim.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.sharpei-balkan.com
Kaja i Boki

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 5:39 pm

unaltraina mi smo mu cistili fizioloskim rastvorom a pre neki dan smo stavili ohren pflage od trixie ali mu se usi od tad nenormalno mnogo prljaju, kao da je to imalo kontra efekat... Sad
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 5:58 pm

Ni ja nisam imala srece sa tim kupovnim preparatima. Usi su im bile kao kontejneri.
Nadam se da mu niste sipali fizioloski rastvor u usi vec samo cistili usne skoljke, vlaga se zadrzava u kanalu i odlicna je podloga za citavu vojsku podstanara Crying or Very sad
Pokusajte ovim, ako joj usi budu crvene razblazite kako sam napisala i pratite. Ako je bude iritiralo ili stavljajte redje ili samo preventivno, mislim da je jednom nedeljno dovoljno jer je malena.
Mislim da joj nece smetati ali ne smem da tvrdim jer ja mojima u tom uzrastu nisam stavljala:)
Nazad na vrh Ići dole
Kaja i Boki

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 6:48 pm

budi nije sipan rastvor vec samo ciscenje usne skoljke, ali od ovog trixijevog preparata su pocele da se pune prljavstinom nenormalno. Mozda je to delovanje preparata pa prljavstina izlazi na povrsinu... pusticu ga ovako jos neki dan cisto da ispratim ima li promena a posle krecemo sa Blue Powder-om Smile
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 6:50 pm

UPS!!! Very Happy Very Happy Very Happy
Izvinjavam se Budi Very Happy Very Happy , on je malen a ne malena Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Kaja i Boki

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Sre Apr 14, 2010 7:02 pm

heheheh ma nema veze, ionako planiramo da sirimo druzinu na jesen Smile
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Uto Maj 11, 2010 8:28 am

Kako Budine usi?
Nazad na vrh Ići dole
Kaja i Boki

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Uto Maj 11, 2010 4:34 pm

pa nismo poceli blue powder jos zbog tvog saveta da je jos mlad, za sad cistimo fizioloskim rastvorom ali mu se jako brzo prljaju,a od trixievog preparata je slaba vajda...dal bi mogli da pocnemo blue powder da koristimo? on ima sad 6 meseci
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Uto Maj 11, 2010 4:44 pm

8 meseci.....ne zato sto sam sigurna da ne sme, vec zbog toga sto su moji bili u tom uzrastu kada sam ja pocela tako da za taj uzrast jesam sigurna da ne smeta Smile
Zasto ne probate Oribalm....moja veterinarka se kune u njega kao u najbolje do sada sredstvo za odrzavanje higijene usiju koje se kod nas moze nabaviti ...i jos je od prirodnih sastojaka,mi ga nismo koristili jer smo vec uveliko imali dobre usice kada se on pojavio na trzistu.
Nazad na vrh Ići dole
Kaja i Boki

PočaljiNaslov: Re: BLUE POWDER   Uto Maj 11, 2010 5:25 pm

hvala na savetu,probacemo oribalm,nemamo sta da izgubimo...
Nazad na vrh Ići dole

BLUE POWDER

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Similar topics

-
» BLUE POWDER
» Blue Stahli
» Sta je to mikrosporoza?
» Blue
» Happy Dog, granule

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu