|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Skarfi Urednik

Broj poruka: 4416 Godina: 29 Lokacija: Novi Sad Datum upisa: 04.02.2009
 | Naslov: Displazija lakta Sre Mar 31, 2010 2:18 pm | |
| Skarfiju je pre skoro 6 meseci dijagnostifikovana displazija prednjeg desnog lakta. Sve je pocelo kao naivno sepanje, trajalo je 3 dana, i konstantno je lizao sapu na toj nozi koja je obolela. Mislili smo da je uganuce, ili da je istegao ligamente, posto je sav blesav u setnji. Konacno, kad vise nije bilo nacina da se to sredi, odlucili smo se za slikanje prednjih nogu. Sve smo mislili, ali to nikako. Displazija u poodmaklom stadijumu, tj. nema sanse da se operacija izvede. Od tada je na konstantnoj terapiji. Kada ima bolove dobija metacam sirup, a svakodnevno uzima Artroflex tablete, a od ponedeljka cemo ukljuciti i Osteobiflex i mozda jos jedan preparat. Krize se javljaju na svaku promenu vremena. Za ovih nekoliko meseci, ovo je sada 5 kriza, u bolovima je, samo sto ova traje najduze do sada i nekako nam ni ekovi za bolove ne pomazu. Sinoc smo isli na injekcije kako bi mu bar malo olaksali. Ono sto bih savetovala svim buducim vlasnicima ove divne rase jeste da kada kupuje ovo stene, obavezno traze da roditelji imaju uradjene snimke prednjih i zadnjih nogu i kukova, ali OBAVEZNO, jer ne zelite da vas pas i vi zajedno sa njim prolazite kroz ovo. |
|
 | |
Kaja i Boki

Broj poruka: 317 Godina: 31 Lokacija: Kragujevac Datum upisa: 25.02.2010
 | Naslov: Re: Displazija lakta Sre Mar 31, 2010 3:51 pm | |
| jao dusa mala prelepa:((( znaci da ce i buda da bude sklon tome |
|
 | |
Skarfi Urednik

| Naslov: Re: Displazija lakta Sre Mar 31, 2010 4:35 pm | |
| |
|
 | |
Murphypei Admin

Broj poruka: 4844 Lokacija: Ruma Datum upisa: 13.11.2007
 | Naslov: Re: Displazija lakta Čet Apr 01, 2010 12:18 pm | |
| Meni je jako teško da pišem na ovu temu jer ako se prepustim završiće se na pljuvanju i prozivanju što ljudi koji hoće da pare svoje pse, a ne znaju ništa, što odgajivača koji takođe nisu daleko (čast izuzecima). Koliko sam razumeo nasleđivanje displazije je poligensko na ispoljavanje osobine utiče više gena i više faktora i čovek ne može biti načisto. Svakako je pametno isključiti Skarfijeve roditelje iz uzgoja jer je evidentno da u toj kombinaciji daju štene sa displazijom. Jako mi je žao što se ovo dešava sa ovom rasom, žao mi je svakog psa koji mora da se pati zbog neke bolesti, žao mi je i vlasnika ovakvih pasa, boriti se sa nečim nad čime nemaš kontrolu je u najmanju ruku strašno i izuzetno bolno. I da, svaki put ću reagovati kada neko pomene da će da pari psa, svakome ću reći šta treba da uradi pre toga, ima toliko ljudi koji znaju šta i kako treba i od njih se puno može naučiti. Pola ovih stvari nisam znao dok nisam počeo da se zaista interesujem za to da se ova rasa izvede iz ovog mraka u koji upada. Sa kupovinom štenaca u Srbiji i u okolnim zemljama sam završio, NIKO ne zadovoljava moje kriterijume, ne zato što ti štenci nisu kvalitetni nego zato što od sada verujem samo u papir, želim dokaz za sve. Već sam jednom rekao naplati ti meni tvoje štene i 5000 eura, ali mi daj dokaze i analize svega. Ivana, žao mi je što sam ti uzurpirao temu, i žao mi je što je Skarfiju ovako i ovde javno kažem za sve imate moju podršku, znate da ću javiti ako saznam za bilo šta što može da pomogne. Nažalost mi smo morali lekciju da naučimo na teži način, ne treba dozvoliti da budući vlasnici prolaze kroz iste stvari, a o psima da ne pričam, pošto nema ništa strašnije nego gledati svog najboljeg prijatelja kako se savija u bolovima. |
|
 | |
Skarfi Urednik

| Naslov: Re: Displazija lakta Čet Apr 01, 2010 12:26 pm | |
| Pedja, nisi uzurpirao temu, naprotiv!!!! Malo ljudi uopste prica o tome i zna o tome. I ja sam sama bila pogubljena na pocetku, ali sada vec dosta znam i osecam se sigurnije. Skarf je malo bolje, dobio je dve injekcije za bolove, veceras ide na trecu. Videcemo, jos nije popustilo, jos sepa, slabo se oslanja na nogu. Juce je cak malo i bio za igru. Videcemo. |
|
 | |
Kaja i Boki

| Naslov: Re: Displazija lakta Čet Apr 01, 2010 12:34 pm | |
| Drago mi je da je lepotan bolje,i bas mi je zao sto morate prolaziti kroz to sa njim...  |
|
 | |
Skarfi Urednik

| Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 10:44 am | |
| Skarf se jutros probudio u bolovima, lakat. Ne moze da ustane, tj, nece da ustane iz kreveta. Malo mi je cudno da je danas odreagovao na promenu vremena...... |
|
 | |
dacadixi

Broj poruka: 198 Godina: 24 Lokacija: Inđija Datum upisa: 15.04.2010
 | Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 11:17 am | |
| |
|
 | |
Big Mazi

Broj poruka: 1714 Godina: 39 Lokacija: Obrenovac Datum upisa: 17.04.2010
 | Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 11:38 am | |
| Zelimo brz oporavak Skarfiju |
|
 | |
Murphypei Admin

Broj poruka: 4844 Lokacija: Ruma Datum upisa: 13.11.2007
 | Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 12:52 pm | |
| Jadničak.  Nek ti ne bude čudno, od samo 10 stepeni prošle nedelje do 35 danas mislim da i najzdraviji ne mogu da podnesu najbolje. Nadam se da će mu lekovi umanjiti bol bar da može da ustane. |
|
 | |
Kaja i Boki

| Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 1:34 pm | |
| primetio sam da i Buda shepa pomalo,a i veterinar nam je rekao da obratimo paznju da zadnje noge...sumnjive su mu. |
|
 | |
sharpi

Broj poruka: 1005 Godina: 35 Lokacija: Temerin Datum upisa: 08.02.2009
 | Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 1:42 pm | |
| Nadam se da Skarfija nece dugo muciti promena vremen. Sto pre da ga prodje,drzimo fige! |
|
 | |
kud

Broj poruka: 1143 Godina: 44 Datum upisa: 11.08.2009
 | Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 4:05 pm | |
| Danas je jako težak dan i kako mu ne prija ekstremno hladno tako ni ovo toplo nije dobro.Mogu misliti kako je gledati ga jadnička sa tim bolovima a ne možeš ništa da uradiš što bi mu momentalno olakšalo.Nadajmo se samo da će ga brzo popustiti. |
|
 | |
Skarfi Urednik

| Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 8:34 pm | |
| Bili smo kod veta...nece ga jos bockati steroidima....ponovicemo veceras kasnije metacam, a ako se i sutra bolovi nastave ovim intenzitetom, onda bockanje. Hvala svima na podrsci  Skare, Ivan i ja smo jak tim i zajedno cemo ovo izgurati    |
|
 | |
Kaja i Boki

| Naslov: Re: Displazija lakta Sre Jun 09, 2010 8:43 pm | |
| svaka vam cast. Divim vam se. Nadam se da ce Skarfi biti dobro |
|
 | |
|