| | Velike vrucine i Shar pei | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Skarfi Urednik

Broj poruka: 4416 Godina: 29 Lokacija: Novi Sad Datum upisa: 04.02.2009
 | Naslov: Velike vrucine i Shar pei Sre Feb 18, 2009 10:11 am | |
| |
|
 | |
ivana&bane

Broj poruka: 488 Godina: 31 Lokacija: Beograd Datum upisa: 25.10.2007
 | Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Sre Feb 18, 2009 10:55 am | |
| Mi Crisp-u hranu ne menjamo,ali gledamo da ga hranimo malo ranije nego obicno i uvece kasnije nego obicno,kad malo zahladi  Koliko sam skapirao,kupanje im nesto ne pomaze,ali mu zato malo pokvasimo glavu par puta u toku dana cisto da ga ne udari suncanica  Setnja se naravno podrazumeva u ranim jutarnjim casovima,pre nego sto upece "zvezda danica"  u toku dana,cisto na 5-10 min,sto se kaze da pisne i uvece,opet naravno kad zahladi,uglavnom posle 19h... Prase nase,sasvim ok podnosi vrucinu,zabode se u stan negde gde nije mnogo vruce i...spava ceo dan... Samo mu ne damo da spava nikako ispod klima uredjaja i u kupatilu na plocicama,to nikako!! Tada se najlakse razboljevaju... |
|
 | |
Skarfi Urednik

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Sre Feb 18, 2009 11:10 am | |
| |
|
 | |
Murphypei Admin

Broj poruka: 4844 Lokacija: Ruma Datum upisa: 13.11.2007
 | Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Sre Feb 18, 2009 5:17 pm | |
| Marfi je jako miran u toku leta. Primetio sam da sam sebi smanji uzimanje hrane i ujutru rano kad izađemo kad obavi sve poslove zna da se izvali u hlad i preleži šetnju. U stanu je prijatno zbog klime pa ga to ne ometa da se grebe pored stola, a pod klimu ne može da legne jer je nepristupačno tako da taj problem nemamo. U popodnevnu šetnju ga izvedemo samo da digne nogu par puta i odmah kući jer su zbog naboranog čela skloni pregrejavanju pa čak i za tih 10ak minuta napolju što bude on dahće kao lud. Uveče izađemo oko 9 i tad znamo da ostanemo i do 12 tada je baš prijatno i njemu se ni ne ide kući. U svakom slučaju oni su toliko pametni da sami sebi doziraju šetnje i da pokažu šta i kada im odgovara. Već sam, mislim, negde rekao da ga ne kupamo često za 2,5god kupan je samo 4 puta,ali zato ga četkam svaki dan i kad pokisne dobro ga osušim peškirom, leti ga okupamo negde u julu uveče kad dođemo iz šetnje, mada nama su to muke jer bećar ne voli vodu pa me posle mrzi i gunđa mi dobrih sat vremena.  |
|
 | |
sharpi

Broj poruka: 1005 Godina: 35 Lokacija: Temerin Datum upisa: 08.02.2009
 | Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Sre Feb 18, 2009 6:50 pm | |
| Lili je stigla kod nas u septembru,za nju još ne znam šta da kažem...  Ali već dva leta je bio kod nas.On skoro ceo dan je napolju,ne voli da bude u kući leti,samo uveče uđe da spava,mada dešava se da leti i neće uveče da ostane unutra.Primetili smo da mu klima i smeta,jer su mu oči bili jako suzave kada je duže bio unutra.Napolju uvek pronađe "debelu ladovinu",mada prepodne ili predveče i voli malo da se sunča...  Kada je bila ona velika vrućina,onda smo mu stavljali bebi puder na vrat,na stomak i na unutrašnji deo butine,jer smo primetili da ima crvenilo - iritaciju.Ali to je i brzo prošlo.Leti mesečno barem dva puta ga okupamo,ali često samo sa čistom mlakom vodom da ga osvežimo malo.Posle toga je uvek jako sretan i vidi se na njemu kako dobro se oseća...  Evo dve sličice kako "preživljava" leto.    Alfi samo posmatra,nikada ne bi ušao u vodu...  |
|
 | |
sharpi

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Sre Feb 18, 2009 11:06 pm | |
| E,još sam zaboravio napisati,da smo Alfi hranili uvek predveče,oko 7 sati. Otprilike istu količinu jede i leti kao zimi. On uvek se omršavi kada je sezona za parenje,tada ga ništa ne interesuje što se hrane tiče...  I sada će uskoro da poludi,jer samojed (bratov u komšiluku) sad će da se pari,pa za Alfi ne postoji prepreka,uvek se penje i pređe preko žičane ograde,i čuva štražu pored boksa gde je "kujica" zatvorena...  Ni ne smem da pomislim kakve kuce bi bile od šarpej tate i samojed mame...  |
|
 | |
Murphypei Admin

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Čet Feb 19, 2009 5:17 pm | |
| |
|
 | |
sharpi

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Čet Feb 19, 2009 5:44 pm | |
| "naborane pahulje"  a dok su kuce male,dotle su čupave sarme... ehhehe |
|
 | |
Skarfi Urednik

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Pet Feb 20, 2009 9:24 am | |
| |
|
 | |
Murphypei Admin

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Pon Maj 18, 2009 9:25 pm | |
| Ljudi,kako izdržavate?!  Ja mislim da su nas ove vrućine uhvatile totalno nespremne. Marfi je na pola linjanja još uvek ima dugu i gustu dlaku na butkicama stan je takav da svaki dan po tri puta možemo da sklopimo po jedno novo kuče od dlaka.  Danas u 3 po najgorem suncu gospodin je šetao samo oko zgrada po hladu,a već posle 5min kao da sam vodio sapun,a ne kuče,a stigao je i sa mačkom da se poigra (prva za skoro 3 god koja je bila druželjubiva sa psima)  Ja ne znam da li to meni tako deluje zato što su vrućine došle naglo ili je ove godine stvarno daleko gore,pitam se kako će biti u julu?! pozz Peđa |
|
 | |
Skarfi Urednik

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Uto Maj 19, 2009 9:21 am | |
| I ljudi su ovo docekali nespremni a kako je tek njima....... Skarfi ima setnju rano ujutro oko 7.15h pre nego sto odemo na poslove, oko 15h ga samo izvedemo da obavi ispred zgrade i sledeca setnja je tek posle 19h.... Skarfi bukvalno umire kada se vrati u stan, valja se po parketu i terasi, pokusava da uspostavi hladjenje i temperaturu....I pretvori se u sapun:)       a o linjanju da ne pricam, nekoliko ciscenja stana svaki dan nam ne gine....Skarfiju je dlaka gusta i duga jos uvek kao da je februar mesec.... Mukice male...stvarno, sta ce oni kad napolju bude jos toplije?!/!? |
|
 | |
sloti

Broj poruka: 257 Godina: 34 Lokacija: Zrenjanin, www.sharpei.iz.rs Datum upisa: 06.04.2009
 | Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Uto Maj 19, 2009 10:02 am | |
| alfa je po ceo dan napolju. Izuzimam period kada zvezda upekne na 40, tada je u garazi. Ali posto imam dvoriste a ona voli da luduje zao mi je da je zatvaram u garazu. Sto se tice linjanja, proslo leto smo imali problem. Pocela je da se linja maja, i nije joj se oporavila dlaka sve do kraja avgusta. Vet kaze hormonski poremecaj. Inace, teranje jos uvek nije imala i vec se brinem da ga nece ovog puta ni imati sa obzirom na pojavu shar pei i leto. |
|
 | |
Murphypei Admin

| Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Uto Maj 19, 2009 6:55 pm | |
| E ovo su dani kada zavidim ljudima koji žive u kućama i imaju dvorište....A i ja kad bih živeo u kući verovatno bih i tad morao sve tri šetnje da imam jer moj sapunčić,kad ga odvedem kod babe u selo,kako uđe u dvorište nema šanse da bi obavio svoje potrebe nego ga pustim na ulicu on digne nogu nekoliko puta i vrati se nazad.  Stvar navike. Da nema neke veze što je Alfa imala piroplazmozu i što je bila anemična pa joj se malo pomerio ciklus,samo naglas razmišljam. pozz Peđa |
|
 | |
Hana

Broj poruka: 412 Godina: 99 Lokacija: tu i tamo Datum upisa: 16.05.2009
 | Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Uto Maj 19, 2009 8:07 pm | |
| Ja sam primetio da maoj Arci bolje podnosi Hladno vreme od ovih vrucina. I on je sada na pola linjanja pa posle 5 minuta setnje jezik mu je do zemje, tako da praktikujemo da duze setamo samo rano ujutro i popodne oko 19h
Utoku dana samo kratko da se obave hitne potrebe. Mada mi imamo i ogradjeno dvoriste oko zgrade sa dosta drveca ali nista od toga on mora onu veliku stvar da istovari bar 200 metara od dvorista,i to mora da bude pokosena trava .... mislim strasno kako se naviko. |
|
 | |
sloti

Broj poruka: 257 Godina: 34 Lokacija: Zrenjanin, www.sharpei.iz.rs Datum upisa: 06.04.2009
 | Naslov: Re: Velike vrucine i Shar pei Sre Maj 20, 2009 9:09 am | |
| Pedja, ne nije Alfa imala piroplazmoza vec Dina, koju ovde nisam predstavljao jer je ona pas roditelja moje zene i majka moje Alfe. Nego posto nam se blizi vreme vakcinacije da li to moze da utice teranje ili kasnije okot? |
|
 | |
| | Velike vrucine i Shar pei | |
|