Forum posvećen šar-pej rasi!
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Parenje, graviditet i ostale teme...
Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Čet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Ned Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

» Udomljavanje
Ned Jun 25, 2017 12:56 pm od Tessie2010

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Ned Jun 18, 2017 12:41 pm od Nixon

» Bella
Ned Jun 18, 2017 12:23 pm od Nixon

» Rezanje
Uto Maj 09, 2017 7:55 pm od Murphypei

» Mokrenje unutar kuce
Ned Maj 07, 2017 1:26 pm od Lord


Delite | 
 

 Oni i njihove "sasave" osobine

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
AutorPoruka
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Uto Okt 30, 2012 2:02 pm

Mi smo nekako imali srecu da Neron ne pravi nikakvu stetu,mozda zato sto smo,dok je bio beba, mnogo smo radili na tome. Kod nas su kablovi koji mogu zivotno ugroziti psa vec bili sklonjeni,a oni koji su bili vidljivi, sa par puta NE, bilo je sve reseno. Sad se desi da mu kabl od npr.lap topa prepreci put,uredno preskoci veoma pazljivo Smile
Do 6 og meseca nije ostajao sam nikada,a kad je morao, poceli smo postupno da ga ostavljamo,za pocetak na 15 minuta,tako da je skapirao da cemo se vratiti i da nije napusten (kazu da psi i mala deca imaju taj trip,da kad vide da vlasnici/roditelji odlaze, da se nikada vise nece vratiti). Zato nismo imali problem sa zapisavanjem ili unistavanjem nasih stvari dok smo odsutni. Mozda nekome delujemo kao ludaci,ali kada ga ostavljamo samog, uvek mu kazemo da on ostane da cuva,a mi idemo na posao Very Happy Ubedjena sam da sve razumeju!
Jedino sto smo imali problem je nosenje carapa i zvakanje istih Smile Propustili smo to da resimo dok je bio beba, pa i dan danas odseta do spavace i izvuce carape,koje uredno donese u dnevnu i posveti im se kao da su lepa, velika koska Smile Sve dok ne vidimo,a onda je cool
Smatram da odlicno znaju sta ne smeju da diraju,a vole da testiraju Smile Znam po njemu, cim brzinom svetlosti uleti u kucu i legne stisnutih zuba, znam da je u ustima neka grana ili kora drveta.. e tad krece borba, brani to kao da je zlato Smile
Mora da se radi sa njima,ali kada jednom nauce, nikada vise nece biti problema. Ono sto se mora naglasiti je da u vaspitanju mora da se radi timski, znaci nema onog fazona - jedan zateze, drugi popusta, jer tada se kod psa stvara konfuzija. Samo timski, ko zeza, njega iskljuciti iz vaspitanja ili iseliti iz kuce hehe
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Uto Okt 30, 2012 3:16 pm

Al ga ubode iz prve Very Happy

Kad pomenu carape Cane nas Haski pojede celu carapu te istu zlotvor izbaci kroz analni otvor ali sa manjim ostecenjima hehe kad sam to videla stomak me boleo koliko sam se smejala, da mi je neko pricao nebih verovala hehe
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Uto Okt 30, 2012 6:17 pm

Srecom, nije gutao , nije ni pokazivao zelju za tim, vec vise kao glodalicu Smile A vi Canetu sklanjajte, jer ta carapa moze da mu napravi haos Wink Dakle, psi u misiji "nauciti vlasnike da sklanjaju carape za sobom" Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

avatar

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 29
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Sre Okt 31, 2012 12:48 am

hehe Sve smo sklonili ali ludak skine sa susila. Sada nesme jer hoce Sale da ga lema gadjanje ali lud je pas skroz. Kao sto tema sama kaze "Oni i njihove sasave osobine" Zguzvanci su posebni, moras da ih otkrijes jer su misticni, ludi su 100% ali neverovatno smesni i pametni. Hvala bogu imam ih puno pa tako primecujem razne situacije, sobzirom da se radi o dva psa razlicite rase. Betty nikad, ali nikad nije iz pakosti uradila nesto sem onda kad je pojela mobilni...tad sam je prvi put ostavila samu i ko me sisa sto sam joj ga ostavila na izvolte. Ali Cane, to je takav osvetnik, nesmes nikako da mu se zameris. Sasin brat je iz zezanja u zadnjicu sutnuo Caneta... bas iz sale, ja bila tu. On je otisao i seo sasinom bratu u auto na vozacevo mesto, izvrsio veliku nuzdu, sto je veca mogla da bude i to kako je ovaj okrenuo glavu. A drugi put je bio neki njihov drug kome je tad bio uzasan dan i dosao Cane da se pomazi sa gostom, a ovaj se se razdro "Cibe bre". Cane je verovali ili ne skocio njemu na skuter, e skuter i gleda Saletovog druga i vrsi najvecu mogucu nuzdu... hehe E onda je ono potpuno opravdano kada kazes "Oni sve razumeju"
Nazad na vrh Ići dole
Dejana

avatar

Ženski Broj poruka : 42
Godina : 22
Lokacija : Aleksinac
Datum upisa : 12.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Sub Jan 12, 2013 9:26 pm

edit dupli post, već jedan postoji u temi namenjenoj za to

Murphypei
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

avatar

Muški Broj poruka : 49
Godina : 39
Lokacija : Jagodina
Datum upisa : 16.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Sre Feb 20, 2013 11:27 am

Sinoc je izvedem u setnju i da bi vrsila nuzdu koju inace obavi posle 10-tak min. ali da zlo bude vece zlatni retriver(7god) koga inace cuvamo u dvoristu odvezao se i Melanie ga je videla.....ona je lajala i rezala punih 40 min. i ako je Toti ostao u dvoristu a mi smo otisli u setnju,posto nije obavila svoje potrebe morali smo setnji da nastavimo za sat vremena
Nazad na vrh Ići dole
TijanaCezar

avatar

Ženski Broj poruka : 40
Godina : 24
Lokacija : Backa Topola
Datum upisa : 18.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Čet Feb 28, 2013 12:10 am

Cezar ima poseban ritual kada treba da ustane. Spava sa mnom. Kada vidi da sam se probudila, pogleda me i kao nastavi da spava. Onda kada se polako dignem iz kreveta, zovem ga da ide sa mnom, a on onda sedne, pocne da zeva, i u tom naletu zevanja kao padne i opet legdne! Very Happy A kad konacno ustane, rasteze se kao macka. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Gaga^_^Aki

avatar

Ženski Broj poruka : 60
Godina : 21
Lokacija : Krušedol
Datum upisa : 02.12.2012

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Čet Feb 28, 2013 7:50 pm

Pa ovako što se tiče straha Akija se boje sva mala deca i hronično beže od njega a on bi se ustvari samo igrao sa njima... (obožava da ih juri). Kad mu se spava onako mu pada glava i klati se... ( to ume da bude baš smešno). Hiperaktivan je a kad mu se spava mogu i topovi gruvati, ništa ne čuje... jump
Nazad na vrh Ići dole
Milosc89

avatar

Broj poruka : 84
Godina : 27
Lokacija : Krusevac
Datum upisa : 05.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Čet Jun 06, 2013 7:38 pm

Ovo je jedna od najboljih tema i mislim da bih mogao da pisem do beskonacnosti! Very Happy U prethodnim postovima sam vec prepoznao gomilu Teinih osobina. Jako je nezavisna i tvrdoglava, ono sto je zacrtala to mora i da realizuje Very Happy Tacno zna kada joj je vreme za setnju i ako slucajno kasnimo naravno dolazi da nas podseti, pogotovo majku posto je ona najvise seta. Tada je ne ispusta iz vida, lize je, a tacno zna i da joj je povodac okacen u hodniku pa onda napravi milion krugova oko njega, moram to jednom snimiti Very Happy Stvarno su jako pametni, Tea ume sama da otvara vrata, a samo 1 smo joj pokazali! To je u pocetku bilo jako interesantno, ali kada dodje januar i temperature -20 nije ni malo interesantno, pogotovo sto ona voli da otvori sva vrata u kuci i onda sedne na prag i posmatra sta se desava van Very Happy Izuzetno je vezana i ne zeli ni na trenutak da ostane sama. Ako je napolju, a mi u kuci, ona dodje pod prozor gde nas cuje i tu legne i zaspi, a cesto se i desava da dodje i legne mi preko nogu i tako zaspi, samo da bi bila sigurna da necu negde da odem. Very Happy Desavalo se da samo ona i ja budemo u kuci, ja sedim za kompom, ona zaspi pored mene, ja se polako iskradem iz sobe i odem da se istusiram, a kad izadjem iz kupatila ona spava pored vrata Very Happy Inace je hiperaktivna, kao da se nikad ne umara..ako je isprovociram da se igra, ona poludi skroz, moji to kazu ''opet dobila napad'' jer tada krene da trci po dvoristu kao luda, onda uleti u kucu, pa tako po kuci sve porusi i onda izbace i mene i nju Very Happy Obozava goste, kad neko dodje ona po svaku cenu pokusava da udje u kucu, a ako joj ne damo onda kuka ispod prozora i laje...Inace laje prilicno dobro, mislim da je to zato sto u dvoristu imam jednu malu mesanku koja laje na sve sto dise, pa je valjda od nje naucila Very Happy Jednom je pre skoro godinu dana pronasla jeza u dvoristu i jos uvek redovno ide da proverava mesto gde ga je pronasla Very Happy Uopste ne voli da se kupa i nakon svakog kupanja je po 1-2 dana ljuta na nas Very Happy Ima jos puno toga, ali evo vec je predugacak post Smile
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pet Jun 07, 2013 12:27 am

hehe Lujka ,tako slicna svima ovde hehe Jez nam je zajednicka opsesija Wink
Nazad na vrh Ići dole
PAŠA

avatar

Ženski Broj poruka : 332
Godina : 34
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 06.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pet Okt 25, 2013 9:33 am

Neznam gde bih postavila ovo pitanje pa evo ovde ću, ako treba negde drugde Vi prebacite.

Posle mnogo natezanja uspeli smo da izbacimo gospodina iz našeg kreveta jer nismo mogli više da se naspavamo, posto se gura i sutira itd.
E ali od tada, to je otprilike 8 dana u pola noci pocne da laje kao da je stranac u sobi, pritom soba nije blizu ulaznih vrata da bih lajao na prolaznike u hodniku.
Onda kada nas razbudi skroz jer moram da ga umirim da mi komsije u zgradi ne bi zvale policiju mirno legne i zaspi snom pravednika.
Kako da ga nadmudrim, zao mi je da ga udarim pogotovo tako nocu posle ne bih mogla da spavam od grize savesti.
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pet Okt 25, 2013 9:23 pm

Logicno,resio je da vam remeti miran san,jer ste ga izbacili iz kreveta. To nije lepo hehe
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
avatar

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 52
Lokacija : Pancevo
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pet Okt 25, 2013 10:56 pm

nadmudris ?Smile tesko Smile niste mu smeli dozvoliti od prvog momenta da ulazi u vas krevet ako to nije moglo da ostane zauvek.Sada vam preostaje samo da gurate i sutirate i vi njega pa ko prvi odustane zbog mirnog spavanja....salim se ali ima i istine Smile Ostavite ga u sobi i nemojte odvajati od vas da ne bi galamio i negodovao ali polako ga naucite da posle mazenja i kratkog vremena uz vas sidje na svoje mesto za spavanje kraj vaseg kreveta, stavite neki lep jastuk i polako ce prihvatiti posebno ako i on bude par puta izguran, prevrnut ili stesnjen namerno sa vase strane.

_________________


R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje  inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.

Nazad na vrh Ići dole
MitaBG

avatar

Muški Broj poruka : 707
Godina : 42
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 04.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Sub Okt 26, 2013 9:27 am

Mi imamo srece Very Happy , nas Brunisa iskljucivo spava kod nasih nogu, tako da nam ne remeti san, osim kada cuje lavez psa iz dvorista. Tada se ustremi na "nevidljivog neprijatelja" i skoci sa kreveta kao da je video cica macu. Jedne noci je pokusao da se popne na nas francuski, kad ono medjutim, izgleda da nije lepo odmerio razdaljinu i umesto na krevet zavrsio na podu. Od tada izbegava spavanje kod nas nego odlazi u dnevni boravak. 
Sad se morate sami boriti i pokusati ili da to isterate do kraja ili da popustite. Predlog imate u prethodnom postu, pa probajte. Tesko to ide, ali......... Srecno

_________________
Nazad na vrh Ići dole
MilenaNenad

avatar

Ženski Broj poruka : 15
Godina : 25
Lokacija : Jagodina
Datum upisa : 17.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Sub Okt 26, 2013 3:10 pm

Moj Tediii prihvata sve, odmah trazi da se mazi...Ko god da dodje...Prava je maza, nevidjena... Smile)) On ne ume ni malo da bude opasan, prosto nam je nekad krivo zasto ne odreaguje malo drugacijee kada neko dodje, prosto kao da ima poverenje u sve ljude ... Valjda smo ga previse razmazili Very Happy poz svima
Nazad na vrh Ići dole
MilenaNenad

avatar

Ženski Broj poruka : 15
Godina : 25
Lokacija : Jagodina
Datum upisa : 17.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Sub Okt 26, 2013 3:13 pm

i da, naravno spava sa nama u krevetu, pa predje u dnevni boravak u toku noci , moj muz ujutru u 6h ustaje za posao tada  i on protrese se i budi nas tacno znamo da je vreme za budjenje Very Happy...
Nazad na vrh Ići dole
PAŠA

avatar

Ženski Broj poruka : 332
Godina : 34
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 06.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Sub Okt 26, 2013 6:31 pm

Pa nije lepo naravno Very Happy 
Ima on svoj krevetic sa dva cebenceta i jastukom i tu voli da boravi, ali naravno da mu je krevet udobniji i topliji Smile i uvek spava kod nas u sobi zato sto volim da bude blizu nas.
A sto se tice spavanja u krevetu on zaspi kod nasih nogu ali se u toku noci prebaci dijagonalno po krevetu ili se popne izmedju nas skoro do jastuka i gurka Rolling Eyes cak je padao par puta sa kreveta pa misli da ga mi gurnemo ali nista, strese se i pogleda nas i samo se elegantno popne na krevet.
Sto je najgore on zaspi uvece kao sve je ok i posle dva tri sata pocne da luduje pillowfight 
Videcemo jos malo pa ce neko popustiti ( nadam se da to necu biti ja cool  )
Nazad na vrh Ići dole
PAŠA

avatar

Ženski Broj poruka : 332
Godina : 34
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 06.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pon Okt 28, 2013 8:26 am

Samo da objavim pobednika takmicenja " miran san " Very Happy 
Vec dve noci nema frke panike u pola noci, spava ljutko i ne alarmira nas vise sleepy   hearty
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
avatar

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 52
Lokacija : Pancevo
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pon Okt 28, 2013 10:03 am

cheers 

_________________


R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje  inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.

Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pon Okt 28, 2013 3:56 pm

bravo
Nazad na vrh Ići dole
MitaBG

avatar

Muški Broj poruka : 707
Godina : 42
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 04.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pon Okt 28, 2013 4:22 pm

Bravo cheers

_________________
Nazad na vrh Ići dole
PAŠA

avatar

Ženski Broj poruka : 332
Godina : 34
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 06.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   Pet Mar 21, 2014 8:10 am

Svako jutro umirem od smeha kad se Paša probudi i pokušava da zeva a jezik mu padne sa strane lolol  pa onda opet pokuša i uspe malo da isplazi jezik i tek iz nekog četvrtog puta zevne onako glasno sa isplazenim  jezikom  hehe  i onda počne da nas ljubi bez prestanka  lick
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Oni i njihove "sasave" osobine   

Nazad na vrh Ići dole
 
Oni i njihove "sasave" osobine
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 5 od 5Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» "Can"
» Kada labrador "poludi"
» Udruženje "BETA" Zaječar, naši četvoronošci!
» Pomoc :( - komande "sedi", "ustani" i vrsenje nuzde na odredjenom mestu
» komanda zabrane "fuj"

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Ostalo-
Skoči na: