Forum posvećen šar-pej rasi!
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Sar Pei stene
Ned Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Sub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Čet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Čet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Ned Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

» Udomljavanje
Ned Jun 25, 2017 12:56 pm od Tessie2010

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Ned Jun 18, 2017 12:41 pm od Nixon


Delite | 
 

 SHAR PEI - KLUB

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Da li ste za osnivanje kluba ljubitelja shar-peia?
DA
100%
 100% [ 34 ]
NE
0%
 0% [ 0 ]
Ukupno Glasova : 34
 

AutorPoruka
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 5:38 pm

Tu ne postoji direktor nego predsednik udruzenja a statutom se moze definisati da svake godine neko drugi ima priliku da bude predsednik udruzenja
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 5:50 pm

I naravno udruzenje se moze delimicno finansirati iz budjeta lokalne opstine republike i pokraine jer postoje razni konkursi za subvencije kao i od donatora tj sponzora
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 5:58 pmПоступак уписа у Регистар удружења/савеза удружења са седиштем на територији Републике Србије, покреће се подношењем уредно попуњене пријаве за упис (упис усклађивања, оснивања, промена и брисања података), предложених додатака уз пријаве, прописане документације и доказа о уплати накнаде Агенцији за привредне регистре (АПР).

Пријаве за упис се попуњавају читко, електронски или писаним путем, а могу се преузети:

лично у седишту АПР у Београду
у организационим јединицама АПР
са Интернет стране Агенције.
Уредно попуњене пријаве са пратећом документацијом и доказом о уплати накнаде се подносе:

лично, у седишту АПР у Београду
у организационим јединицама АПР
препорученом поштом.
Подносилац пријаве за упис у Регистар је:

заступник удружења/савеза удружења
пуномоћник са приложеним писменим пуномоћјем потписаним од стране заступника удружења и снабдевен печатом удружења.
Напомена:
Ако се пријава за упис у Регистар или преузимање одлуке Регистратора врши преко пуномоћника, пуномоћје се доставља АПР као саставни део документације и то у оригиналу или овереној фотокопији. При подношењу пријаве за упис оснивања, пуномоћје мора бити снабдевено овереним потписом даваоца пуномоћја (заступника удружења у оснивању) од стране надлежног органа за оверу потписа (општина или суд). Ако се за упис оснивања, пуномоћје даје адвокату, потпис даваоца пуномоћја не мора бити оверен од стране органа надлежног за оверу потписа. Ако је подносилац пријаве пуномоћник - адвокат, он може овластити другог адвоката за подношење пријаве и преузимање одлука Регистратора (заменичко пуномоћје). Пуномоћника – адвоката може замењивати адвокатски приправник који је код њега запослен, само ако је тако одређено у пуномоћју.

Уз пријаву за упис прилаже се прописана документација и доказ о уплати накнаде – уплатница или други доказ о плаћеној накнади за упис, на рачун Агенције за привредне регистре број 840-29774845-80, модел се не уписује, позив на број 07-... (у наставку додати матични број удружења/савеза удружења). Ако удружење/савез удружења нема матични број, уписује се само позив на број.

Преузимање одлуке Регистратора

Одлуку Регистратора, ако се подносилац пријаве определио за преузимање одлуке у седишту АПР у Београду или организационој јединици АПР, може преузети:

заступник удружења
подносилац пријаве
лице које заступник удружења или подносилац пријаве овласти за преузимање, у ком случају се, ако пуномоћје није предато при подношењу пријаве, при преузимању доставља писмено пуномоћје дато од стране подносиоца пријаве и снабдевено печатом удружења или овереним потписом подносиоца код уписа оснивања.
Пријаве за упис

Пријава за упис у Регистар се подноси на прописаном обрасцу. Ако образац није прописан, пријава се подноси путем поднеска у коме се наводе подаци који се уписују у Регистар. Поред пријаве која садржи опште податке о удружењу, подносиоцу, а у циљу економичности поступка, подносе се и предложени додаци уз сваку врсту промене. Предложени додаци се уз пријаве могу преузети у седишту АПР у Београду, у организационим јединицама АПР, и са Интернет стране Агенције.

Пријава за упис се подноси на језику и писму који су у службеној употреби у Републици Србији.

Пријава за упис се подноси Агенцији у једном примерку.

Напомена:
Предложени додаци олакшавају и убрзавају процес одлучивања и уписа у Регистар, али не постоји обавеза подносиоца да их попуни и преда.

Уз пријаву се обавезно прилаже:

документација која се, у складу са Законом и Правилником, подноси за упис
доказ о уплати накнаде за упис у складу са Уредбом којом се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада)
факултативно: предложени додаци у зависности од врсте промене.
Напомена:
Уз пријаву оснивања удружења/савеза удружења доставља се и доказ о уплати таксе за матични/регистарски број који се добија од Републичког завода за статистику а преко АПР, и износи 1.750,00 динара. Уплата се врши на следећи број: 840-742221843-57, а у наставку се у поље позив на број уписује шифра са списка општина. Упутство за уплату и бројеви рачуна по општинама налазе се у документу који можете преузети oвде.

Потврда о поднетој пријави

О поднетој пријави за упис у Регистар, Регистратор издаје потврду. Потврда се издаје на обрасцу који предлаже Регистратор, са евидентираним временом подношења пријаве, бројем (ознаком) под којим је пријава заведена, ознаком Регистра, предметом уписа, списком примљених докумената и податком о висини наплаћене накнаде за упис у Регистар.

Услуге које пружа Агенција

Издавање уверења о уписаним подацима у Регистру

За добијање уверења о уписаним подацима у Регистру подноси се:

попуњен захтев за издавање уверења
доказ у уплати накнаде (висине накнада).
Напомена: За издавање уверења може да поднесе било које правно или физичко лице. Ако се захтев подноси лично у АПР или организационим јединицама, уверење се добија одмах.

Ради увида у Регистар, подношења пријава и захтева за издавање уверења и копија из Регистра, Регистратор обезбеђује приступ Регистру преко Агенције, као и целодневни приступ Регистру преко Интернета.

Агенција обезбеђује електронску повезаност Регистра са другим регистрима или базама података, који се воде у Републици Србији или изван Републике.

Повезаност Регистра са државним органима и организацијама обезбеђује се кроз телекомуникациону мрежу или путем компјутерских медија. Агенција остварује сарадњу са државним органима и организацијама у циљу стварања услова за ажурно вођење евиденције о подацима који се о удружењима региструју у тим органима и организацијам


Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 5:58 pm

Уплате накнада за услуге у оквиру Регистра удружења
Уплате накнада за услуге које пружа Агенција у оквиру Регистра удружења врше се на рачун: 840-29774845-80, модел се не уписује, позив на број 07-... (у наставку уписати матични број удружења/савеза удружења).

Ако удружење/савез удружења нема матични број, уписује се само позив на број 07.Висина накнаде за упис удружења и представништава страних удружења у Регистар
Накнада за упис удружења у Регистар износи 4.000,00 динара.

Накнада за упис савеза удружења у Регистар износи 5.000,00 динара.

Накнада за упис представништва страног удружења у Регистар износи 4.000,00 динара.

Накнада за упис промене података, упис нових података у Регистар удружења и Регистар страних удружења, брисање података из Регистара као и за упис других података од значаја за правни промет, износи 2.000,00 динара.

Накнада за упис покретања поступка ликвидације износи 3.000,00 динара.

Накнада за упис покретања поступка стечаја износи 3.000,00 динара.

Накнада за брисање по скраћеном поступку ликвидације износи 3.000,00 динара.

Накнада за брисање удружења, савеза удружења и представништва из Регистара износи 2.000,00 динара.

Накнада за објављивање на интернет страни Агенције података од значаја за пословање и правни промет као што су број телефона, факса, интернет адреса, адреса електронске поште, бројеви рачуна у банкама и др, износи 100,00 динара по податку.

Накнада за издавање уверења о подацима уписаним у Регистар, односно о чињеницама које произилазе из података уписаних у Регистар, износи 1.000,00 динара.

Накнада за издавање копије документа на основу кога је извршен упис у Регистар, по страни документа износи 30,00 динара.

Накнада за штампање документа са интернет стране Агенције, по документу износи 100,00 динара.

Накнада за идавање података садржаних у Регистру који су обрађени по посебном захтеву корисника и достављају се кориснику у електронском формату, на медијуму или преко електронског сервиса који обезбеђује Агенција, износи 35,00 динара по регистрованом субјекту.
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:00 pm


РЕГИСТАР ПРАВНИХ ЛИЦА
Административна такса за регистрацију
Административна такса се уплаћуje на жиро рачун број 840-742221843-57,
модел је 97 а у наставку се у поље позив на број уписује шифра са списка општина.
Износ таксе за Обавештење о разврставању је 1750,00 дин.
- корисник: Буџет Републике Србије; сврха уплате: административна такс
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:00 pm

Александровац 95-001 Лесковац 21-058 Жабаљ 48-243
Алексинац 92-002 Лозница 18-059 Житиште 45-242
Аранђеловац 89-003 Лучани 15-060 Зрењанин 51-242
Ариље 86-004 Љиг 12-061 Инђија 44-212
Бабушница 80-006 Љубовија 09-062 Ириг 41-213
Бајина Башта 77-007 Мајданпек 06-063 Кањижа 38-214
Баточина 74-008 Мали Зворник 97-065 Кикинда 35-215
Бела Паланка 71-009 Мало Црниће 94-066 Ковачица 32-216
Барајево 68-010 Медвеђа 97-067 Ковин 29-217
Вождовац 41-019 Мерошина 88-068 Кула 26-218
Врачар 38-020 Мионица 85-069 Мали Иђош 23-219
Гроцка 62-012 Неготин 76-072 Нова Црња 20-220
Звездара 32-022 Ниш - Пантелеј 14-125 Нови Бечеј 17-221
Земун 35-021 Ниш - Палилула 08-127 Нови Кнежевац 14-222
Лазаревац 27-056 Ниш – Медиана 05-128 Нови Сад 11-223
Младеновац 82-070 Ниш – Црвени крст 11-126 Опово 05-225
Нови Београд 59-013 Нишка Бања 23-122 Оџаци 08-224
Обреновац 56-014 Нова Варош 70-074 Панчево 02-226
Палилула 53-015 Нови Пазар 67-075 Петроварадин 36-247
Раковица 29-120 Осечина 64-076 Пећинци 96-227
Савски Венац 50-016 Параћин 61-077 Пландиште 93-228
Сопот 47-017 Петровац 58-078 Рума 90-229
Стари Град 44-018 Пирот 55-079 Сента 84-231
Чукарица 65-011 Пожаревац 52-080 Сечањ 87-230
Блаце 29-023 Пожега 49-081 Сомбор 81-232
Богатић 26-024 Прешево 46-082 Србобран 78-233
Бојник 23-025 Прибој 43-083 Сремска Митровица 75-234
Бољевац 20-026 Пријепоље 40-084 Сремски Карловци 27-250
Бор 17-027 Прокупље 37-085 Стара Пазова 72-235
Босилеград 14-028 Ражањ 28-088 Суботица 69-236
Брус 11-029 Рача 34-086 Темерин 63-238
Бујановац 08-030 Рашка 31-087 Тител 60-239
Ваљево 68-107 Рековац 25-089 Врбас 57-240
Варварин 65-108 Јагодина 04-096 Чока 47-211
Велика Плана 62-109 Свилајнац 98-097 Шид 66-237
Велико Градиште 59-110 Сврљиг 95-098 Витина 08-321
Владимирци 53-112 Сјеница 19-091 Вучитрн 05-322
Владичин Хан 56-111 Смедерево 16-092 Глоговац 59-304
Власотинце 50-113 Смедеревска
Паланка
13-093 Гњилане 56-305
Врање 47-114 Сокобања 10-094 Дечани 68-301
Врњачка Бања 44-115 Сурдулица 07-095 Ђаковица 62-303
Гаџин Хан 78-039 Ужице 89-100 Зубин Поток 96-324
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:01 pm

Голубац 75-040 Топола 86-101 Исток 53-306
Горњи Милановац 72-041 Трговиште 83-102 Качаник 50-307
Деспотовац 87-036 Трстеник 80-103 Клина 47-308
Димитровград 84-037 Тутин 77-104 Косово Поље 84-328
Дољевац 81-038 Ћићевац 02-032 Косовска Каменица 44-309
Жабари 38-117 Ћуприја 96-033 Лепосавић 38-311
Жагубица 35-118 Уб 74-105 Липљан 35-312
Житорађа 32-119 Црна Трава 05-031 Ново Брдо 81-329
Зајечар 41-116 Чајетина 90-035 Обилић 87-327
Ивањица 69-042 Чачак 93-034 Ораховац 32-313
Кладово 66-043 Шабац 92-099 Пећ 29-314
Кнић 63-044 Лапово 26-121 Подујево 26-315
Књажевац 60-045 Ада 77-201 Призрен 20-317
Косјерић 51-048 Алибунар 74-202 Приштина 23-316
Коцељева 57-046 Апатин 71-203 Србица 17-318
Крагујевац 48-049 Бач 68-204 Сува Река 14-319
Краљево 45-050 Бачка Паланка 65-205 Косовска Митровица 41-310
Крупањ 42-051 Бачка Топола 62-206 Урошевац 11-320
Крушевац 39-052 Бачки Петровац 59-207 Штимље 93-325
Куршумлија 33-054 Бела Црква 53-209 Штрпце 90-326
Кучево 36-053 Беочин 50-210 Гора 75-331
Лајковац 30-055 Бечеј 56-208 Звечан 78-330
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:01 pm

Лебане 24-057 Вршац 54-241Сурчин 17-124
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:04 pm

Упис усклађивања
Упис усклађивања удружења и савеза удружења са седиштем на територији Републике Србије у Регистар удружења, врши се без накнаде.

Поступак уписа усклађивања покреће се подношењем пријаве за упис усклађивања удружења у Регистар удружења, предложених додатака уз пријаву и прописане документације. Упис усклађивања у Регистар удружења се врши без накнаде и почиње од 22.10.2009. године и траје 18 месеци, односно до 22.04.2011. године.

Друштвене организације, удружења грађана и њихови савези основани према Закону о друшвеним организацијама и удружењима грађана (Сл.гласник СРС, бр. 24/82.....12/89 и Сл.гласник РС, бр.53/93...48/94), као и они који имају седиште на територији Републике Србије, а уписани су у Регистар према Закону о удруживању грађана у удружења, друштвене организације и политичке организације које се оснивају за територију СФРЈ (Сл.лист СФРЈ бр.42/90 и Сл.лист СФРЈ бр.24/94...73/2000), дужни су да у року од 18 месеци од дана почетка примене Закона о удружењима, ускладе своја акта и да уз пријаву за упис поднесу прописану документацију.

Напомена:
Обавеза усклађивања се не односи на пословна удружења и спортске организације и удружења. Она се не уписују у Регистар удружења, као ни правна лица која су основана у складу са другим прописима и регистрована у другим регистрима (верске организације, политичке странке и сл).

Уз уредно попуњену пријаву за упис усклађивања у Регистар удружења и предложене додатке подноси се:

фотокопија решења о упису у Регистар друштвених организација и удружења грађана, односно Регистар удружења, друштвених организација и политичких организација
акт о избору заступника удружења (пример одлуке о именовању заступника), односно савеза који обавезно садржи: лично име, пребивалиште и адресу односно боравиште заступника и његов јединствени матични број грађана, односно број путне исправе и државу издавања путне исправе-одлука мора бити донета од надлежног органа, са наведеним датумом доношења и потписана од стране овлашћеног лица за потписивање (председник скупштине или управног одбора), и снабдевена печатом удружења
оверена фотокопија личне карте заступника удружења, односно савеза, а ако она не садржи податак о пребивалишту и адреси и потврда о пребивалишту, односно оверена фотокопија путне исправе и потврда о боравишту
два примерка новог статута - оба примерка морају ду буду у оригиналу
друге акте донете у поступку усклађивања.
Подносилац пријаве је заступник удружења или лице које заступник овласти.

По пријему пријаве Регистратор проверава да ли су испуњени законски услови за упис усклађивања. Ако утврди да је поднета уредна пријава и документација, Регистратор у року од 30 дана од дана подношења уредне пријаве доноси Решење о упису усклађивања. Уз решење о упису у Регистар удружењу се доставља примерак статута који се оверава печатом Агенције и потписом Регистратора, чиме се потврђује његова истоветност са примерком статута који се чува у Агенцији.

Напомена:

Регистратор не испитује тачност података и веродостојност докумената достављених уз пријаву за упис.

Ако Регистратор утврди да нису испуњени услови за упис у Регистар, али да се уочени недостаци могу отклонити, Регистратор ће обавестити подносиоца о уоченим недостацима и наложиће му да у примереном року од 15 дана од дана пријема обавештења исправи недостатке, односно уреди пријаву. Писмено обавештење се доставља на адресу која је у пријави наведена као адреса за пријем одлуке Регистратора и објављује са на Интернет страни Агенције.

Ако подносилац пријаве поступи у траженом року и уреди пријаву односно достави уредну документацију, Регистратор ће у прописаном року од 30 дана од дана поднете уредне пријаве за упис, решењем усвојити захтев и извршити упис у Регистар.

Ако подносилац пријаве не поступи у траженом року или не уреди пријаву односно не достави уредну документацију, Регистратор ће по оцени да нису испуњени услови за упис у Регистар, одбацити пријаву.

Упис привредне делатности

По завршеном поступку усклађивања, односно по добијању решења о извршеном упису усклађивања у Регистру удружења, удружење/савез удружења може да пријави привредну делатност коју непосредно обавља Регистру привредних субјеката. Ако је статутом прописано да удружење/савез удружења обавља непосредно одређену привредну делатност, потребно је предати:

пријаву уписа привредне делатности у Регистар привредних субјеката, коју удружење/савез удружења непосредно обавља
доказ о уплати накнаде у износу од 2.000,00 динара, сходно Одлуци о накнадама за регистрацију и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре у поступку вођења Регистра привредних субјеката и Регистра јавних гласила, на рачун број 840-29770845-52 позив на број 01.
По доношењу Решења о упису привредне делатности удружења/савеза удружења у Регистар привредних субјеката, тај се податак по службеној дужности евидентира у Регистру удружења без доношења посебног акта.

Промена привредне делатности или брисање привредне делатности се врши подношењем пријаве, документације и доказа о уплати накнаде у висини од 2.000,00 динара, Регистру привредних субјеката, а по доношењу Решења о промени или брисању делатности, тај податак се евидентира у Регистру удружења без доношења посебног акта.

Напомена:
Законом о удружењима је прописано да се Регистру привредних субјеката пријављује привредна делатност (само једна и то она претежна), која се региструје уписом шифре делатности и описом делатности на начин прописан Законом о класификацији делатности. Како је Законом такође прописано да се у Регистар удружења уписују и друге делатности и активности које удружење непосредно обавља, а у складу са чланом 6. Закона о класификацији делатности (Сл. гласник РС, број 104/09) то ће се у Регистар удружења, а на основу пријаве за упис, ове делатности регистровати као: 91120-делатност струковних удружења или 91330-делатност осталих организација на бази учлањења, на другом месту непоменути.

Напомена:
Законом прописани рок за подношење пријаве усклађивања је 18 месеци од дана почетка примене Закона, односно од 22.10.2009. године. Удружења која у овом року односно до 22.04.2011. године, не поднесу пријаву за упис усклађивања, по спроведеном поступку ликвидације се Решењем Регистратора бришу из Регистра и губе статус правног лица, а њихова имовина прелази на лица одређена статутом, односно Законом.
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:11 pm

Упис (оснивања) у Регистар
УПИС УДРУЖЕЊА У РЕГИСТАР УДРУЖЕЊА

Удружење могу основати најмање три оснивача, с тим што најмање један од оснивача мора имати пребивалиште, односно седиште на територији Републике Србије.

Оснивачи могу бити домаћа и страна правна и физичка лица.

Оснивачи не могу бити државни органи (министарства, општине итд), јер је основно правило да они не могу бити оснивачи или чланови удуржења као носиоци власти, односно као правна лица у јавном праву.

Малолетно лице са навршених 14 година живота може бити оснивач удружења уз изјаву о давању сагласности његовог законског заступника, односно малолетно лице само даје изјаву уз коју прилаже и изјаву о давању сагласности свог законског заступника која мора да садржи потврду о овери потписа у складу са Законом о оверавању потписа рукописа и преписа.

Поступак уписа оснивања удружења покреће се подношењем две пријаве за упис у Регистар:

Пријаве за упис удружења у Регистар удружења, која је прописана Правилником о садржини и начину уписа и вођења Регистра удружења (Сл.гласник РС,број 80/09 од 29.09.2009. године
Јединствене регистрационе пријаве оснивања правних лица и других субјеката и регистрације у једниствени регистар прореских обвезника (образац ЈРППС – 2), која је прописана Правилником о додели пореског идентификационог броја правним лицима, предузетницима и другим субјектима за чију је регистрацију надлежна Агенција за привредне регистре (Сл.гласник РС, број 32/09 од 05.05.2009. године) - у овој пријави се попуњавају само назначени делови, односно уписује се: назив удружења, контакт подаци, начин на који ће бити извршено достављање одлуке, потпис заступника правног лица односно подносиоца пријаве.
прописане документације.
Напомена:
Подносилац пријава је дужан да уредно попуни и потпише и пријаву за упис удружења у Регистар удружења прописану Правилником о садржини и начину уписа и вођења Регистра удружења, и да уредно попуни у назначеним деловима и потпише јединствену регистрациону пријаву (ЈРППС-2) На овај начин, односно подношењем јединствене регистрационе пријаве уз пријаву за упис у Регистар, удружење добија пореско идентификациони број (ПИБ) од Пореске управе који је генерисан у Решењу АПР о упису у Регистар удружења.

Уз уредно попуњене пријаве за упис оснивања удружења у Регистар удружења подноси се:

оснивачки акт удружења
ако је оснивач удружења малолетно лице, изјава законског заступника малолетног лица да оно може бити оснивач удружења, која садржи потврду о овери потписа у складу са Законом о оверавању потписа рукописа и преписа
два примерка статута - оба примерка морају да буду у оригиналу
записник са оснивачке скупштине у оригиналу, односно овереном препису
акт о избору заступника удружења који обавезно садржи: лично име, пребивалиште и адресу, односно боравиште заступника удружења и његов јединствени матични број грађана, односно број путне исправе и државу издавања путне исправе-одлука мора бити донета од надлежног органа, са наведеним датумом доношења и потписана од стране овлашћеног лица за потписивање (председник скупштине или управног одбора).
оверена фотокопија личне карте заступника удружења, а ако она не садржи податак о пребивалишту и адреси и потврда о пребивалишту, односно оверена фотокопија путне исправе и потврда о боравишту
доказ о уплати накнаде за упис удружења у Регистар, у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада)
доказ о уплати таксе за матични/регистарски број који се добија од Републичког завода за статистику а преко АПР, и износи 1.750,00 динара. Уплата се врши на следећи број: 840-742221843-57, а у наставку се у поље позив на број уписује шифра са списка општина. Упутство за уплату и бројеви рачуна по општинама налазе се у документу који можете преузети oвде.
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:11 pm

Подносилац пријаве је заступник удружења или лице које заступник овласти.

По пријему пријава Регистратор проверава да ли су испуњени законски услови за упис оснивања. Ако утврди да су поднете уредне пријаве и документација, Регистратор у року од 30 дана од дана подношења уредних пријава доноси Решење о упису оснивања удружења. Уз решење о упису у Регистар удружењу се доставља примерак статута који се оверава печатом Агенције и потписом Регистратора, чиме се потврђује његова истоветност са примерком статута који се чува у Агенцији.

Напомена:
Регистратор не испитује тачност података и веродостојност докумената достављених уз пријаву за упис.

Ако Регистратор утврди да нису испуњени услови за упис у Регистар, али да се уочени недостаци могу отклонити, Регистратор ће обавестити подносиоца о уоченим недостацима и наложиће му да у примереном року од 15 дана од дана пријема обавештења исправи недостатке односно уреди пријаву. Писмено обавештење се доставља на адресу која је у пријави наведена као адреса за пријем одлуке Регистратора и објављује са на Интернет страни Агенције.

Ако подносилац пријаве поступи у траженом року и уреди пријаву односно достави уредну документацију, Регистратор ће у прописаном року од 30 дана од дана поднете уредне пријаве за упис Решењем усвојити захтев и извршити упис у Регистар.

Ако подносилац пријаве не поступи у траженом року или не уреди пријаву односно не достави уредну документацију, Регистратор ће, по оцени да нису испуњени услови за упис у Регистар, одбацити пријаву.

Препорука:
Препоручујемо да се пре избора назива увек изврши провера назива и то преко Интернет стране Агенције. Законом је прописано да назив удружења/савеза удружења не може бити идентичан називу других удружења/савеза удружења која су уписана или уредно пријављена за упис у Регистар. Такође, назив удружења не сме да буде заменљив са називом другог удружења нити да изазива забуну о удружењу, његовима циљевима или у погледу тога о каквој се врсти правног лица ради.

Упис привредне делатности

Кад удружење стекне статус правног лица, односно по добијању решења о упису у Регистар удружења може да се поднесе пријава уписа привредне делатности коју удружење непосредно обавља.

Упис привредне делатности коју удружење непосредно обавља и којом стиче добит у складу са Законом о удружењима, покреће се подношењем пријаве за упис привредне делатности у Регистар привредних субјеката и доказа о уплати накнаде у износу од 2.000,00 динара, сходно Одлуци о накнадама за регистрацију и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре у поступку вођења Регистра привредних субјеката и Регистра јавних гласила, на рачун број 840-29770845-52, позив на број 01, прималац АПР, сврха уплате: накнада за упис.

По доношењу Решења о упису привредне делатности удружења/савеза удружења у Регистар привредних субјеката, тај се податак по службеној дужности евидентира у Регистру удружења без доношења посебног акта.

Промена привредне делатности или брисање привредне делатности се врши подношењем пријаве, документације и доказа о уплати накнаде у висини од 2.000,00 динара, Регистру привредних субјеката, а по доношењу Решења о промени или брисању делатности, тај податак се евидентира у Регистру удружења без доношења посебног акта.

Напомена:
Законом о удружењима је прописано да се Регистру привредних субјеката пријављује привредна делатност (само једна и то она претежна), која се региструје уписом шифре делатности и описом делатности на начин прописан Законом о класификацији делатности. Како је Законом такође прописано да се у Регистар удружења уписују и друге делатности и активности које удружење непосредно обавља, а у складу са чланом 6. Закона о класификацији делатности (Сл.гласник РС, број 104/09) то ће се у Регистар удружења, а на основу пријаве за упис, ове делатности регистровати као: 91120-делатност струковних удружења или 91330-делатност осталих организација на бази учлањења, на другом месту непоменути.

Напомена:
Подношењем уредне пријаве за упис оснивања, назив удружења у оснивању ће се сматрати резервисаним. Ако се по пријави реши негативно, односно буде одбачена решењем или закључком, назив ће се аутоматски брисати са листе резервисаних назива.

УПИС САВЕЗА УДРУЖЕЊА У РЕГИСТАР

Поступак уписа оснивања савеза удружења покреће се подношењем две пријаве за упис у Регистар:

Пријаве за упис савеза удружења у Регистар удружења, која је прописана Правилником о садржини и начину уписа и вођења Регистра удружења (Сл.гласник РС,број 80/09 од 29.09.2009. године
Јединствене регистрационе пријаве оснивања правних лица и других субјеката и регистрације у једниствени регистар прореских обвезника (образац ЈРППС – 2), која је прописана Правилником о додели пореског идентификационог броја правним лицима, предузетницима и другим субјектима за чију је регистрацију надлежна Агенција за привредне регистре (Сл.гласник РС, број 32/09 од 05.05.2009. године) - у овој пријави се попуњавају само назначени делови, односно уписује се: назив савеза удружења, контакт подаци, начин на који ће бити извршено достављање одлуке, потпис заступника правног лица односно подносиоца пријаве
прописане документације.
Напомена:
Подносилац пријава је дужан да уредно попуни и потпише и пријаву за упис савеза удружења у Регистар удружења прописану Правилником о садржини и начину уписа и вођења Регистра удружења, и да уредно попуни у назначеним деловима и потпише јединствену регистрациону пријаву (ЈРППС-2) На овај начин, односно подношењем јединствене регистрационе пријаве уз пријаву за упис у Регистар, савез удружења добија порески идентификациони број (ПИБ) од Пореске управе који је генерисан у Решењу АПР о упису у Регистар удружења.

Уз уредно попуњене пријаве за упис оснивања савеза удружења у Регистар удружења подноси се:

одлуке надлежних органа удружења у складу са статутом о учлањењу у савез
оснивачки акт савеза
два примерка статута; - оба примерка мора да буду у оригиналу
записник са оснивачке скупштине савеза у оригиналу, односно овереном препису
акт о избору заступника савеза који обавезно садржи: лично име, пребивалиште и адресу, односно боравиште заступника савеза и његов јединствени матични број грађана, односно број путне исправе и државу издавања путне исправе-одлука мора бити донета од надлежног органа, са наведеним датумом доношења и потписана од стране овлашћеног лица за потписивање (председник скупштине или управног одбора)
оверена фотокопија личне карте заступника савеза, а ако она не садржи податак о пребивалишту и адреси и потврда о пребивалишту, односно оверена фотокопија путне исправе и потврда о боравишту
доказ о уплати накнаде за упис савеза удружења у Регистар, у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада)
доказ о уплати таксе за матични/регистарски број који се добија од Републичког завода за статистику а преко АПР, и износи 1.750,00 динара. Уплата се врши на следећи број: 840-742221843-57, а у наставку се у поље позив на број уписује шифра са списка општина. Упутство за уплату и бројеви рачуна по општинама налазе се у документу који можете преузети oвде.
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:12 pm

Подносилац пријава је заступник савеза удружења или лице које заступник овласти.

По пријему пријаве Регистратор проверава да ли су испуњени законски услови за упис оснивања. Ако утврди да је поднета уредна пријава и документација, Регистратор у року од 30 дана од дана подношења уредне пријаве доноси Решење о упису оснивања савеза удружења. Уз решење о упису у Регистар савезу удружења се доставља примерак статута који се оверава печатом Агенције и потписом Регистратора, чиме се потврђује његова истоветност са примерком статута који се чува у Агенцији.

Напомена:
Регистратор не испитујуе тачност података и веродостојност докумената достављених уз пријаву за упис.

Ако Регистратор утврди да нису испуњени услови за упис у Регистар, али да се уочени недостаци могу отклонити, Регистратор ће обавестити подносиоца о уоченим недостацима и наложиће му да у примереном року од 15 дана од дана примљеног обавештења исправи недостатке односно уреди пријаву. Писмено обавештење се доставља на адресу која је у пријави наведена као адреса за пријем одлуке Регистратора и објављује са на Интернет страни Агенције.

Ако подносилац пријаве поступи у траженом року и уреди пријаву односно достави уредну документацију, Регистратор ће у прописаном року од 30 дана од дана поднете уредне пријаве за упис Решењем усвојити захтев и извршити упис у Регистар.

Ако подносилац пријаве не поступи у траженом року или не уреди пријаву односно не достави уредну документацију, Регистратор ће, по оцени да нису испуњени услови за упис у Регистар, одбацити пријаву.

Упис привредне делатности

Кад удружење стекне статус правног лица, односно по добијању решења о упису у Регистар удружења може да се поднесе пријава уписа привредне делатности коју удружење непосредно обавља.

Упис привредне делатности коју удружење непосредно обавља и којом стиче добит у складу са Законом о удружењима, покреће се подношењем пријаве за упис привредне делатности у Регистар привредних субјеката и доказ о уплати накнаде у износу од 2.000,00 динара, сходно Одлуци о накнадама за регистрацију и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре у поступку вођења Регистра привредних субјеката и Регистра јавних гласила, на рачун број 840-29770845-52, позив на број 01; прималац АПР; сврха уплате: накнада за упис.

По доношењу Решења о упису привредне делатности удружења/савеза удружења у Регистар привредних субјеката, тај се податак по службеној дужности евидентира у Регистру удружења без доношења посебног акта.

Промена привредне делатности или брисање привредне делатности се врши подношењем пријаве, документације и доказа о уплати накнаде у висини од 2.000,00 динара, Регистру привредних субјеката, а по доношењу Решења о промени или брисању делатности, тај податак се евидентира у Регистру удружења без доношења посебног акта.

Напомена:
Законом о удружењима је прописано да се Регистру привредних субјеката пријављује привредна делатност (само једна и то она претежна), која се региструје уписом шифре делатности и описом делатности на начин прописан Законом о класификацији делатности. Како је Законом такође прописано да се у Регистар удружења уписују и друге делатности и активности које удружење непосредно обавља, а у складу са чланом 6. Закона о класификацији делатности (Сл.гласник РС, број 104/09) то ће се у Регистар удружења, а на основу пријаве за упис, ове делатности регистровати као: 91120 - делатност струковних удружења или 91330-делатност осталих организација на бази учлањења, на другом месту непоменути.

Препорука:
Препоручујемо да се пре избора назива увек изврши провера назива и то преко Интернет стране Агенције. Законом је прописано да назив удружења/савеза удружења не може бити идентичан називу других удружења/савеза удружења која су уписана или уредно пријављена за упис у Регистар. Такође, назив удружења не сме да буде заменљив са називом другог удружења нити да изазива забуну о удружењу, његовима циљевима или у погледу тога о каквој се врсти правног лица ради.

Напомена:
Подношењем уредне пријаве за упис оснивања, назив савеза удружења у оснивању ће се сматрати резервисаним. Ако се по пријави реши негативно, односно буде одбачена решењем или закључком, назив ће се аутоматски брисати са листе резервисаних назива.Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:12 pm

Промене
Удружење је дужно да Регистратору пријави сваку промену података који су уписују у Регистар и то у року од 15 дана од дана настале промене.

Поступак уписа промене података о удружењу/савезу удружења покреће се подношењем пријаве за упис промене података у Регистру удружења и прописане документације.

Поред пријаве за упис препорука је да се, у зависности од врсте промене, поднесу и додаци у зависности од врсте промене.

Уз уредно попуњену пријаву за упис промене у Регистар удружења подноси се:

одлука надлежног органа о промени података - одлука мора бити донета од надлежног органа, са наведеним датумом доношења и потписана од стране овлашћеног лица за потписивање (председник скупштине или управног одбора или други орган овлашћен статутом), и снабдевена печатом удружења
записник са седнице надлежног органа за доношење одлуке о промени података, у изворнику односно овереном препису
доказ о уплати накнаде за упис промене података у Регистру (висине накнада).
Подносилац пријаве је заступник удружења или лице које заступник овласти.

По пријему пријаве Регистратор проверава да ли су испуњени законски услови за упис. Ако утврди да је поднета уредна пријава и документација, Регистратор у року од 30 дана од дана подношења уредне пријаве доноси Решење о упису промене података или брисања података.

Напомена:
Регистратор не испитује тачност података и веродостојност докумената достављених уз пријаву за упис.

Ако Регистратор утврди да нису испуњени услови за упис у Регистар, али да се уочени недостаци могу отклонити, Регистратор ће обавестити подносиоца о уоченим недостацима и наложиће му да у примереном року од 15 дана од дана примљеног обавештења исправи недостатке односно уреди пријаву. Писмено обавештење се доставља на адресу која је у пријави наведена као адреса за пријем одлуке Регистратора и објављује са на интернет страни Агенције.

Ако подносилац пријаве поступи у траженом року и уреди пријаву односно достави уредну документацију, Регистратор ће у прописаном року од 30 дана од дана поднете уредне пријаве за упис Решењем усвојити захтев и извршити упис у Регистар.

Ако подносилац пријаве не поступи у траженом року или не уреди пријаву односно не достави уредну документацију, Регистратор ће, по оцени да нису испуњени услови за упис у Регистар, одбацити пријаву.

Напомена:
За одређене податке о удружењу/савезу удружења који се уписују у Регистар, Законом о удружењима је прописано да морају бити предвиђени Оснивачким актом (време на које се оснива удружење) или Статутом удружења (назив удружења на језику националне мањине, назив удружења у преводу на један или више страних језика, скраћени назив, обављање привредне делатности...). У том смислу, ако статутом нису предвиђени, за упис ових података је потребно доставити измене и допуне статута. Ако су предвиђени статутом, доставља се законом прописана документација.
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:13 pm

За упис одређених промена, поред напред наведене документације Регистру се подноси и:

Промена заступника:

За промену заступника: оверена фотокопија исправе о идентитету заступника удружења, ако она не садржи податак о пребивалишту или боравишту и потврду о пребивалишту или боравишту.
Промена адресе пребивалишта/боравка заступника:

За промену адресе пребивалишта/боравишта заступника подноси се оверена фотокопија личне карте заступника, а ако она не садржи податак о пребивалишту и адреси и потврда о пребивалишту, односно оверена фотокопија путне исправе и потврда о боравишту.
Промена идентификационог документа заступника:

За промену идентификационог дуокумента заступника подноси се оверена фотокопија новог идентификационог документа заступника, а ако она не садржи податак о пребивалишту и адреси и потврда о пребивалишту, односно оверена фотокопија путне исправе и потврда о боравишту.
Измене и допуне статута:

За пријаву податка о изменама и допунама статута: два примерка измена и допуна статута. Уз решење о упису у Регистар удружењу се доставља примерак статута који се оверава печатом Агенције и потписом Регистратора, чиме се потврђује његова истоветност са примерком статута који се чува у Агенцији.
Статусне промене:

Пријава уписа статусне промене припајања удружења врши се на основу истовремено поднете пријаве уписа забелешке припајања удружења (припојиоца), и пријаве брисања удружења (припојеника), с тим што се законом прописана документација (одлука скупштине уружења припојиоца о прихватању заључења уговора о припајању, уговор о припајању, решење о упису у регистар), доставља уз пријаве свих учесника статусне промене. Удружење припојиоц доставља и доказ о уплати накнаде у износу од 2.000,00 динара за упис забелешке припајања, а удружења која престају да постоје достављају доказ о уплати накнаде у износу од 2.000,00 динара за упис брисања из Регистра.
Пријава уписа статусне промене спајања удружења врши се на основу истовремено поднетих пријава уписа оснивања новог удружења, и пријава брисања удружења која се спајају, с тим што се законом прописана документација (одлуке скупштина удружења о прихватању заључења уговора о спајању, уговор о спајању, решење о упису у регистар), доставља уз пријаве брисања удружења за удружења која статусном променом спајања престају да постоје а документација прописана за оснивање удружења уз пријаве оснивања новог удружења. Удружења која статусном променом спајања престају да постоје достављају и доказ о уплати накнаде у износу од 2.000,00 динара за упис брисања из Регистра, а удружење које се оснива услед статуне промене спајања доставља доказ о уплати накнаде у износу од 4.000,00 динара за упис оснивања у Регистар и доказ о уплати таксе за матични/регистарски броја који се добија од Републичког завода за статистику а преко АПР, и износи 1.750,00 динара.
Пријава уписа статусне промене поделе удружења врши се на основу истовремено поднете пријаве брисања удружења које поделом престаје и пријаве уписа оснивања нових удружења која поделом настају, с тим што се законом прописана документација (одлука скупштине удружења о прихватању заључења уговора о подели, уговор о подели, решење о упису у регистар), доставља уз пријаву брисања удружења које статусном променом поделе престаје да постоји, а документација прописана за оснивање удружења се доставља уз пријаве оснивања нових удружења. Удружење која статусном променом поделе престаје да постоји доставља и доказ о уплати накнаде у износу од 2.000,00 динара за упис брисања из Регистра, а удружења које се оснивају услед статуне промене поделе достављају доказ о уплати накнаде у износу од 4.000,00 динара за упис оснивања у Регистар и доказ о уплати таксе за матични/регистарски броја који се добија од Републичког завода за статистику а преко АПР, и износи 1.750,00 динара.
Упис чланства удружења у савезима и другим асоцијацијама; Упис података о другим делатностима и активностима које удружење непосредно обавља:

Уз пријаву за упис забелешке података о чланству удружења у савезима и другим асоцијацијама као и за упис забелешке података о другим делатностима и активностима које удружење непосредно обавља врши достављају се статут или одлуке надлежног органа односно други докази којима се утврђују те чињенице.
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:13 pm

Упис привредне делатности:

Упис промене или брисање привредне делатности коју удружење непосредно обавља и којом стиче добит у складу са Законом о удружењима, покреће се подношењем пријаве за упис промене или брисање привредне делатности у Регистар привредних субјеката. Пре подношења пријаве Регистру привредних субјеката потребно је да се нова делатност или брисање делатности спроведе кроз промену статута и пријави Регистру удружења. Тек по добијању решења Регистра удружења подноси се пријава Регистру привредних субјеката.
Уз пријаву се подноси и доказ о уплати накнаде за упис података у Регистру привредних субјеката у износу од 2.000,00 динара, сходно Одлуци о накнадама за регистрацију и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре у поступку вођења Регистра привредних субјеката и Регистра јавних гласила, на рачун број 840-29770845-52, позив на број 01; прималац АПР, сврха уплате: накнада за упис.
Промена привредне делатности или брисање привредне делатности се врши подношењем пријаве, документације и доказа о уплати накнаде у висини од 2.000,00 динара, Регистру привредних субјеката, а по доношењу Решења о промени или брисању делатности, тај податак се евидентира у Регистру удружења без доношења посебног акта.

Напомена:
Законом о удружењима је прописано да се Регистру привредних субјеката пријављује привредна делатност (само једна и то она претежна), која се региструје уписом шифре делатности и описом делатности на начин прописан Законом о класификацији делатности. Како је Законом такође прописано да се у Регистар удружења уписују и друге делатности и активности које удружење непосредно обавља, то ће се у Регистар удружења, на основу пријаве и прописане документације, уписати у виду забелешке, подаци о другим делатностима и активностима које удружење непосредно обавља.

Упис ликвидације удружења/савеза удружења у Регистар

Поступак уписа ликвидације удружења/савеза удружења покреће се подношењем пријаве за упис промене података у Регистру удружења и то од стране ликвидационог управника и прописане документације.

Поред пријаве за упис препорука је да се, у зависности од врсте промене, поднесу и додаци у зависности од врсте промене.

Уз уредно попуњену пријаву за упис поступка ликвидације у Регистар удружења подноси се:

Одлука Скупштине удружења о престанку удружења ликвидацијом и именовању ликвидационог управника
Ако се за ликвидационог управника не именује већ уписани заступник: оверена фотокопија исправе о идентитету заступника удружења, ако она не садржи податак о пребивалишту или боравишту и потврду о пребивалишту или боравишту
Доказ о објави одлуке удружења о престанку удружења у „Службеном гласнику Репбулике Србије“– фотокопија стране из „Службеног гласника Репбулике Србије“ са објављеним текстом одлуке
Доказ о уплати накнаде (висине накнада).
Напомена:
Како је Законом прописано да дејство отварања поступка ликвидације наступа објавом одлуке удружења о престанку удружења у „Службеном гласнику Репбулике Србије“, као и да овлашћење за заступање удружења прелази на ликвидационог упрвника даном отварања поступка ликвиације, то је за упис поступка ликвидације у Регистар потребно доставити доказ о објави одлуке о престанку удружења ликвидацијом у „Службеном гласнику Репбулике Србије“.

У току ликвидационог поступка све пријаве промена врши ликвидациони управник.

Скраћени поступак ликвидације удружења/савеза удружења и упис у Регистар

Поступак уписа скраћеног поступка ликвидације удружења/савеза удружења, покреће се подношењем пријаве за брисање удружења/савеза уружења из Регистра удружења, коју подноси заступник удружења или лице које он овласти и прописане документације. Смисао овог поступка је да се достављањем уредне документације удружење/савез удружења брише из Регистра без спроведеног поступка ликвидације (објаве одлуке, протека рока од 30 дана...).

Поред пријаве за брисање, препорука је да се поднесе и додатак уз пријаву у зависности од врсте промене.

Уз уредно попуњену пријаву за брисање из Регистра удружења по скраћеном поступку ликвиације подноси се:

одлука Скупштине удружења о престанку рада удружења
писана изјава већине чланова Скупштине удружења да су измирене све пореске обавезе, обавезе удружења према повериоцима и да су регулисани сви односи са запосленима – ова изјава мора да садржи лична имена и пребивалиште односно назив и седиште чланова Скупштине који су је потписали и сви потписи морају бити оверени у складу са Законом о оверавању потписа рукописа и преписа
доказ о уплати накнаде у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада).
Упис стечајног поступка удружења/савеза удружења

Поступак уписа стечаја удружења/савеза удружења покреће се подношењем пријаве за упис промене података у Регистру удружења и то од стране стечајног управника и прописане документације.

Поред пријаве за упис препорука је да се, у зависности од врсте промене, поднесу и додаци у зависности од врсте промене.

Уз уредно попуњену пријаву за упис поступка стечаја у Регистар удружења подноси се:

решење надлежног суда о покретању стечајног поступка и именовању стечајног управника – у оргиналу или овереној фотокопији
фотокопија личне карте стечајног управника
доказ о уплати накнаде у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада).
У току стечајног поступка све пријаве промена врши стечајни управник.

Подносилац пријаве је ликвидациони/стечајни управник или лице које он овласти овласти.

По пријему пријаве Регистратор проверава да ли су испуњени законски услови за упис. Ако утврди да је поднета уредна пријава и документација, Регистратор у року од 30 дана од дана подношења уредне пријаве доноси Решење о упису промене података или брисања података.

Напомена:
Регистратор не испитује тачност података и веродостојност докумената достављених уз пријаву за упис.

Ако Регистратор утврди да нису испуњени услови за упис у Регистар, али да се уочени недостаци могу отклонити, Регистратор ће обавестити подносиоца о уоченим недостацима и наложиће му да у примереном року од 15 дана од дана пријема обавештења исправи недостатке односно уреди пријаву. Закључак се доставља на адресу која је у пријави наведена као адреса за пријем одлуке Регистратора и објављује са на Интернет страни Агенције.

Ако подносилац пријаве поступи у траженом року и уреди пријаву односно достави уредну документацију, Регистратор ће у прописаном року од 30 дана од дана поднете уредне пријаве за упис Решењем усвојити захтев и извршити упис у Регистар.

Ако подносилац пријаве не поступи у траженом року или не уреди пријаву односно не достави уредну документацију, Регистратор ће, по оцени да нису испуњени услови за упис у Регистар, одбацити пријаву.Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:14 pm

Брисање
Брисање из Регистра без спорведеног поступка ликвидације или стечаја

Брисање из Регистра удружења се врши без спроведеног поступка ликвидације или стечаја само услед:

статусних промена
скраћеног поступка ликвидације.
Брисање из Регистра по спроведеном поступку ликвидације

Поступак брисања удружења/савеза удружења по спроведеном поступку ликвидације покреће се подношењем пријаве за брисање из Регистра удружења и то од стране ликвидационог управника и прописане документације.

Пријава може да се поднесе тек по протеку рока од 30 дана од дана објаве одлуке о престанку удружења ликвидацијом у „Службеном гласнику Републике Србије“.

Уз уредно попуњену пријаву за брисање из Регистра удружења подноси се:

извештај ликвидационог управника о току ликвидације;
изјава ликвидационог управника да је имовина подељена у складу са законом и статутом
доказ о уплати накнаде у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада).
Напомена:
Како је Законом о удружењима прописана сходна примена одредби закона којим се регулише ликвидација привредног друштва на питања која нису уређена овим законом, то извештај ликвидационог управника треба посебно да садржи следеће:

да ли је у поступку ликвидације било пријава потраживања од стране поверилаца. Својим потписом на извештају ликвидациони управинк под кривичном и материјалном одговорношћу потврђује да на дан сачињавања извештаја није било неизмирених потраживања, односно дуговања
коме ће, по брисању удружења из Регистра, остати пословне књиге и документација удружења на чување у складу са прописима којима се уређује архивска грађа.
Брисање из Регистра по спроведеном поступку стечаја

Поступак брисања удружења/савеза удружења по спроведеном поступку стечаја покреће се подношењем пријаве за брисање из Регистра удружења и то од стране стечајног управника и прописане документације.

Уз уредно попуњену пријаву за брисање из Регистра удружења подноси се:

правоснажно решење о закључењу стечајног поступка – у оригиналу или овереној фотокопији
доказ о уплати накнаде у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада).
Подносилац пријаве је ликвидациони/стечајни управник удружења или лице које он овласти.

По пријему пријаве Регистратор проверава да ли су испуњени законски услови за брисање из Регистра. Ако утврди да је поднета уредна пријава и документација, Регистратор у року од 30 дана од дана подношења уредне пријаве доноси Решење о брисању из Регистра.

Напомена:
Регистратор не испитује тачност података и веродостојност докумената достављених уз пријаву за упис.

Ако Регистратор утврди да нису испуњени услови за брисање из Регистра, али да се уочени недостаци могу отклонити, Регистратор ће обавестити подносиоца о уоченим недостацима и наложиће му да у примереном року од 15 дана од дана примљеног обавештења исправи недостатке односно уреди пријаву. Писмено обавештење се доставља на адресу која је у пријави наведена као адреса за пријем одлуке Регистратора и објављује са на интернет страни Агенције.

Ако подносилац пријаве поступи у траженом року и уреди пријаву односно достави уредну документацију, Регистратор ће у прописаном року од 30 дана од дана поднете уредне пријаве за упис Решењем усвојити захтев и извршити брисање удружења/савеза удруђења из Регистра.

Ако подносилац пријаве не поступи у траженом року или не уреди пријаву односно не достави уредну документацију, Регистратор ће, по оцени да нису испуњени услови за упис у Регистар, одбацити пријаву.


Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:14 pm

Забрана рада
Забрана рада удружења/савеза удружења

О забрани рада удружења/савеза удружења чији су циљеви и деловање усмерени на насилно рушење уставног поретка и нарушавање територијалне целокупности Републике Србије, кршење зајемчених људских или мањинских права или изазивање и подстицање неравноправности, мржње и нетрпељивости засноване на расној, националној, верској или другој припадносити или опредељењу, као и полу, роду физичким, психичкима или другим карактеристикама и способностима одлучује Уставни суд.

Уставни суд може забранити рада удружења и ако се удружење учлани у међународну организацију или удружење чији су циљеви сходном овом Закону забрањени, односно ако се учлани у тајну или паравојну међународну организацију или удружење.

Одлука о забрани може се заснивати на радњама чланова удружења ако постоји веза између тих радњи и деловања удружења или његових циљева, ако се радње заснивају на организованој вољи чланова и ако се прма околностима случаја може сматрати да је удружење толерисало радње својих чланова.

Забрана рада савеза односи се и на она удружења у његовом чланству која су изричито бил обухваћена поступком забране.

Поступак за забрану рада удружења/савеза удружења покреће се на предлог Владе, Републичког јавног тужиоца, министарства надлежног за послове управе, министарства надлежног за област у којој се остварују циљеви удружења или Регистратора.

Упис забелешке о покретању поступка за забрану рада регистрованог удружења/савеза удружења

Упис забелешке покретања поступка за забрану рада удружења/савеза удружења у Регистар покреће се подношењем пријаве за упис промене (забелешке) и прописане документације.

Уз уредно попуњену пријаву уписа заблешке у Регистар подноси се:

предлог надлежног органа за забрану рада у оригиналу или овереној фотокопији
доказ о уплати накнаде у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада).
Упис забелешке Одлуке Уставног суда којом је забрањен рад регистрованом удружењу/ савезу удружења

Упис забелешке Одлуке Уставног суда којом је забрањен рад регистрованом удружењу/савезу удружења покреће се подношењем пријаве за упис забелешке и прописане документације

Уз уредно попуњену пријаву уписа забелешке у Регистар подноси се:

Одлука уставног суда о забрани рада удружења/савеза удружења у оригиналу или овереној фотокопији
доказ о уплати накнаде у складу са Уредбом којим се прописује висина накнаде за упис удружења у Регистар и друге услуге које пружа Агенција у поступку вођења Регистра (висине накнада).
Напомена:
Удружење/савез удружења којем је Одлуком Уставног суда забрањен рад брише се из Регистра по спроведеном поступку ликвидације или стечаја.

Прекид поступка уписа у Регистар

Регистратор може поднети предлог за забрану рада удружења које је поднело пријаву за упис у Регистар, ако оцени да се ради о тајном или паравојном удружењу/савезу удружења односно о удружењу/савезу удружења чији су циљеви и деловање усмерени на насилно рушење уставног поретка и нарушавање територијалне целокупности Републике Србије, кршење зајемчених људских или мањинских права или изазивање и подстицање неравноправности, мржње и нетрпељивости засноване на расној, националној, верској или другој припадносити или опредељењу, као и полу, роду физичким, психичкима или другим карактеристикама и способностима.

У том случају Регистратор закључком прекида поступак уписа у Регистар и Уставном суду подноси предлог за забрану рада удружења.

По пријему одлуке Уставног суда Регистратор ће, у зависно од садржине одлуке, решењем одбацити пријаву – ако је удружењу/савезу удружења изречена забрана рада или наставити са поступком уписа – ако је одбијен предлог за забрану рада удружења/савеза удружења.
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:19 pm

Da li sam vam dosadila postoji i vodic za primenu zakona o udruzenjima ako vam i to bude potrebno poslacu vam ovo je sve preuzeto sa sajta APR pozz
Nazad na vrh Ići dole
zlata

avatar

Ženski Broj poruka : 308
Godina : 37
Lokacija : VRSAC
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 6:21 pm

I trebali bi osnovati to udruzenje
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 05, 2011 7:27 pm

Evo i ja rekla DA Smile

Ceo ovaj forum vec funkcionise kao neka vrsta udruzenja, u nekoj blagoj formi,tu mislim na bazu podataka, rodoslove, sirenje mreze, pomoc kod nedoumica, preporuke veterinara.... Vidite i sami koliko nas ima , mada nisu svi 100 % aktivni ali nebitno.
Veoma je bitno da oni koji budu ukljuceni u ceo ovaj projekat budu spremni i sposobni, odgovorni , sa dovoljno slobodnog vremena. Posto vidim da oko sebe imam sve manje ljudi koji imaju slobodnog vremena, naglasavam da na startu treba biti spreman i upoznat sa svim obavezama. Ne sumnjam tj vidim par ljudi koji ce se 100 % zaloziti za celu ideju. Nadam se da ce to funkcionisati ok. Pozz
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
avatar

Muški Broj poruka : 8636
Lokacija : Ruma
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sre Mar 09, 2011 9:54 pm

podižem temu opet

_________________

R.I.P. Murphy 15.9.2006.-4.7.2010.
''Do not make the mistake of treating your dogs like humans or they will treat you like dogs.''
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
avatar

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 52
Lokacija : Pancevo
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Pet Mar 11, 2011 4:05 pm

Stvari stoje ovako Smile
Klub se moze osnovati da na dva nacina,
Kao samostalno kinolosko drustvo u obliku udruzenja gradjana koje moze imati svoje sekcije u celoj zemlji( sto mislim da je preveliki zalogaj za trenutnu situaciju posto od 300 clanova ovog foruma samo 20 je saglasno sa osnivanjem kluba), svoj tekuci racun i samostalno nastupa sa svojim pecatom. Za osnivanje ovakvog vida drustva( koji bi se zvao Kinolosko drustvo pod nazivom Shar Pei klub Srbije... ili nije ni bitno kako u ovom trenutku) potrebno je udruzenje registrovati u APR na nacin kako je opisano u postovima iznad. Zatim se trazi pristupnica KSS. Ima tu jos dosta stvari ali dalje nisam istrazivala posto zaista ne vidim ko bi na sebe preuzeo toliku odgovornost i ima toliko slobodnog vremena, posebno sto bi u startu bilo veoma malo clanova da drustvo moze da funkcionise. Takvo udruzenje ima svoj upravni odbor i ima tu jako puno posla i mora se biti angazovan jer drustvo svake godine podnosi finanskijski izvestaj itd, itd, itd. Kao samostalno radi na unapredjenju i pupularizaciji rase, zastiti iste itd, itd.
Ovo je divna stvar ali cini mi se avangarda u ovom trenutku. Elem Smile
Drugi mnogo jednostavniji nacin i tako uspesno funkcionise vecina klubova ljubitelja raznih rasa je osnivanje Kluba-sekcije u nekom od vec registrovanih KD
Danas sam obavila preliminarni razgovor sa predsednikom KD Bansif iz P-va i stvari stoje ovako. Ljudi su veoma aktivni i angazovani sto se kinologije tice. Mlado KD ,vrlo ambicizni i puni entuzijazma.Predsednik je bio odusevljen idejom o osnivanju kluba jer zna u kakvom je stanju rasa i vrlo su spremni da prihvate zahtev o pristupanju takve sekcije. Nijhov statut zahteva onivacki akt najmanje sedam ljudi i na osnovu tog dokumenta i zahteva odobravaju pristupanje i osnivanje Kluba. Ova sekcija funkcionise u sastavu KD i ima svoj upravni odbor, svoj podracun sa drugim pozivom na broj vec postojeceg tekuceg racuna, svoj pecat , statut. Sekcija ravnopravno ucestvuje u radu KD i ima svoja prava i obaveze.Da ne bih duzila, ovo je mnogo bezbolniji i laksi nacin da imamo ono sto zelimo, pravo i mogucnost organizovanja specijalki preko maticnog KD( vrlo su zainteresovani)i jos mnogo toga sto bi clanovi svojim angazovanim radom ili pasivnim clanstvom mogli da omoguce a zbog dobrobiti rase. Ima jos puno stvari ali otom potom. 25.03. je godisnja skupstina KD Bansif iz Panceva i to je dobar trenutak da se odobri pristupanje Shar Pei Kluba ako ovde ima zainteresovanih.
Molim zainteresovane clanove da se nadovezu na moj post i iznesu svoje stavove. Ja cu sigurno biti jedan od osnivaca sekcije jer za osnivaca KD za shar Peie zaista nemam dovoljno vremena...za sada je to malo veci zalogaj ali ko zna, mozda iz svega ovoga jednog dana i nastane samostalno drustvo. Ako se ne racuna obaveza prema maticnom KD, sekcija- Klub ovakvog tipa ne pruza manje mogucnosti polazeci od onoga sto bi osnivaci i clanovi i zeleli od Kluba ljubitelja ove rase u ovom trenutku. Godisnja clanarina mora biti na nivou clanarine Bansifa i ona trenutno iznosi 1000 din godisnje Smile

Sto se mog licnog stava tice...za sada je vrabac u ruci sasvim dovoljan dok ne sidje golub sa grane Smile

_________________


R.I.P. BUKI

Shar Pei je za osobu koja ‚želi nešto posebno od psa, ali... ne manje  inteligentnu od onoga koliko je on.
Ova bića jednostavno poseduju ključ naše duše, i srca. Mnogim ljudima je uzalud provaljivati.Poslednji put izmenio unaltraina dana Pon Mar 14, 2011 8:23 pm, izmenio ukupno 8 puta
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
avatar

Broj poruka : 5740
Godina : 39
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Pet Mar 11, 2011 8:38 pm

Ljiljo,kao sto sam i navela, mnogo je to obaveza. Na zalost,malo je onih koji bi imali vremena i nerava sa svom birokratijom. Svidja mi se ideja koju s iznela, ja sam za to. Ostali, neka se izjasne. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
avatar

Muški Broj poruka : 8636
Lokacija : Ruma
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Pet Mar 11, 2011 9:08 pm

Meni se ova ideja dopada, osnivanje KD je preveliki zalogaj za nas bar trenutno, a mnogi klubovi tj. sekcije funkcionišu veoma dobro na ovaj način. Ljilja i ja smo danas razgovarali meni je rekla isto ovo što piše u postu znači potrebno nam je 7 ljudi i da krenemo sa nečim. Od nekud mora da se počne i bilo bi dobro da ko god je u mogućnosti i želi da pomogne razmisli o ovome možemo da imamo samo koristi nikako štete pa ko zna jednog dana šta može da se desi.
Molim one koji su zainteresovani da se jave što pre godišnja skupština je 25.3. i ne bi bilo loše da tada dobijemo pristupnicu. Ukoliko uspemo da se sakupimo nas 7 ostalo će ići daleko lakše. Razumem da su vlasnici peieva malo pasivni, al hajde da se potrudimo da to promenimo i učinimo nešto od čega ćemo imati koristi. Wink

Zorice hvala Wink

_________________

R.I.P. Murphy 15.9.2006.-4.7.2010.
''Do not make the mistake of treating your dogs like humans or they will treat you like dogs.''
Nazad na vrh Ići dole
Blaze

avatar

Broj poruka : 742
Godina : 48
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   Sub Mar 12, 2011 12:13 am

Ja sam za Very Happy . Da ne misle ljudi da moraju svi da se nadju u jednom mestu za potpisivanje statuta (ugovora o osnivanju), moze u ime svih nabrojanih clanova jedan da potpise ukoliko prilozi overena ovlascenja od strane ostalih, sto znaci da ne moraju da se usaglasavaju obaveze i sl.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: SHAR PEI - KLUB   

Nazad na vrh Ići dole
 
SHAR PEI - KLUB
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 3 od 8Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
 Similar topics
-
» Klub odgajivaca labradora
» Za prodaju. :D
» Mila
» Pozdrav iz Banja Luke :)
» Berza sitnih životinja u Bačkom Petrovcu

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Razno :: SHAR PEI CLUB-
Skoči na: